Kad Er Srbija dobije dozvolu, tada će i Montenegro erlajnz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 13:52

Kad Er Srbija dobije dozvolu, tada će i Montenegro erlajnz

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluka o zabrani sletanja aviona kompanije "Montenegro erlajnz" nije politička odluka i mera reciprociteta, već je to, kako kaže, mera vazduhoplovne civilne vlasti koja se isključivo bavi pitanjima našeg avioprevoza, koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima.

"Juče ste mogli da vidite koliko i ovde u Beogradu ima nerazumevanja i lobiranja za interese crnogorske vlasti povodom odluke da Montenegro eralajnz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne dobije dozvolu za sletanje u Beogradu", primetio je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

Niko, primećuje Dačić, ne pita Mila Đukanovića i Duška Markovića što nisu dali dozvolu Er Srbiji da sleti u Podgoricu i Tivat.

"Kada bude dobila Er Srbija dozvolu, dobiće i Montenegro erlajnz", poručio je Dačić i dodao: "Pa šta smo mi, jesmo li mi budale, kakve mere reciprociteta? Još da njihovi mogu da lete, a naši ne mogu da lete, i onda kao to je strašna mera Srbije, pogodila je strašno CG. Nema tu sentimentalnosti, kada je reč o civilno-vazduhoplovnim vlastima, tu nema politike".

Upitao je one koji se, kako je rekao, zalažu da Montenegro erlajnz ne zalažu i za prava Er Srbije, a neki od njih su, ističe Dačić, i na vlasti.

"Er Srbija je tražila dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila, kad dobije Er Srbija dobiće i Montenegro erlajnz. Pa šta sad znači sve putnike treba da vozi Montenegro erlajnz... Je l tako? Slušajte, mi jesmo dobri, ali nismo baš glupi", rekao je Dačić.

Mera reciprociteta, objašnjava, bila bi kada bi Srbija zabranila ulazak u zemlju državljanima Crne Gore, a to, ističe, nije uradila i neće uraditi.

"Čuli ste i predsednika Vučića koji je rekao da to nećemo da uradimo", podsetio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Dozvola Montenegro erlajnsu kad je dobije Er Srbija

Izvor: RTS, 28.Maj.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da odluka o zabrani sletanja aviona kompanije "Montenegro erlajns" nije politička kao ni mera reciprociteta. Ističe da je reč o meri vazduhoplovnih civilnih vlasti koje se isključivo bave pitanjima našeg avio-prevoza. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.