Dačić kao deo suverene vlade bez suvereniteta - koja mora odmah da padne!

Izvor: KMnovine.com, 28.Maj.2020, 16:33

Dačić kao deo suverene vlade bez suvereniteta - koja mora odmah da padne!

Srbiju je postala pozornica najbanalnijih tragikomičnih komada izanđalih političara. Šteta je utome što su posledice dugotrajne i teške za saniranje a sve što se čini ide na štetu srpskih interesa.


   
Foto-ilustracija: KM novine, arhiva    


Svoj današnji nastup imao je još jednom jedan od vođa licemerne "nacionalističke" struje u domaćoj politici i veteran u izvrtanju činjenica, >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Ivica Dačić, u ulozi ministra spoljnih poslova Srbije.

Na današnjoj konferenciji za novinare na pitanje o otvaranju administrativnih prelaza prema KiM, Dačić je rekao da je, što se tiče Srbije, ta odluka doneta.

"To su administrativni prelazi koji se nalaze na administrativnoj liniji, sa naše strane. Ja ne govorim o njihovoj strani”, rekao je Dačić.

U samo ovoj jednoj rečenici Dačić je pokazao svu pogubnost, neozbiljnost, štetnost ali i izopačenost politike koju vodi on i vlada u kojoj je on ministar.


   
Oni su izdali Kosovo i Metohiju    

Koliko je taj prelaz "administrativan", u smislu u kome se ta reč koristi za označavanje prelaza i linije između KiM i centralne Srbije a kojom se ukazuje na "formalnost", vidi se po tome da Dačić ne samo što ne može apsolutno ništa da uradi po tom pitanju već što uopšte nema predstavu šta će druga strana, odnosno šiptarski separatisti, uopšte, kako i kada da urade. Kada se tome doda i činjenica da o tome govori ministar spoljnih poslova, može se primetiti da je stanje krajnje alarmantno!

A kako je to postalo?

I pre parafiranja Briselski sporazum, na koga su svoj potpis stavili Ivica Dačić i lider šiptarskih separatista Hašim Tači, u aprilu 2013. godine, pitanje "uspostavljanja granice" je već bilo rešeno i to upravo zahvaljujući Ivici Dačiću koji je obezbedio sve neophodne uslove da se to učini, uključujući firmu i mehanizaciju.

Protiveći se tome Srbi sa severa Kosova su trećeg decembra 2012. godine započeli su blokadu puta Raška-Kosovska Mitrovica na mestu zvanom Jarinje zbog namere Vlade da uspostavi granicu prema južnoj srpskoj pokrajini a što je bilo planirano za 10. decembar 2012. godine.






Posle četiri dana blokade, Vlada je pozvala predsednike opština sa severa Kosova i Metohije radi zajedničkog dogovora. Predsednike je predvodio ondašnji predsednik opštine Zubin Potok a sadašnji narodni poslanik i predsednik „Otadžbine“ Slaviša Ristić. U delegaciji su bili predsednik SO Zvečan Dragiša Milović, predsednk SO Leposavić Mićo Vasić i predsednik SO Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković. Zaključak Vlade sa pečatom i potpisom generalnog sekretara u kojem jasno stoji da Vlada prihvata i podržava sporazum o integrisanom upravljanju granicama između Kosova i Metohije i centralne Srbije dostavljamo u prilogu.



   
(Klik za uvećanje)    


U tački 5 ovog zaključka Vlade stoji da Vlada nikada neće uspostaviti carinu između centralne Srbije i Kosova i Metohije. Posle takvog zaključka Vlade Srbi sa severa Kosova sa predsednicima opština prekinuli su blokadu puta. Nažalost, Vlada ih je prevarila i uspostavila je carinu i sopstvenim sredstvima finansirala izgradnju graničnih prelaza. Zaključak Vlade čiji je predsednik bio Ivica Dačić a prvi potpredsednik Aleksandar Vučić demantuje laži predsednika Srbije da je granica uspostavljena 2011. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:  


Dakle, bez obzira što Dačić na ovaj ili onaj način pokušava da pronađe krivca za ovakvo stanje u nekom drugom, nepobitno i argumentovano se može dokazati da je upravo on glavni krivac za sve što se dešavalo. Dakle Ivica Dačić je omogućio, predvodio izgradnju i zvanično uspostavio granicu između Kosova i Metohije i ostatka države.

Razlog tome jeste ostvarenje šiptarskog sna o nezavisnom Kosovu i Metohiji kao drugoj albanskoj državi na Balkanu. Doslednost tom cilju ovih dana je potvrdila stranka predsednika Srbije Aleksandra Vučića (SNS), u čijoj je vladi Dačić ministar, svojim predizbornim spotom u kome za njihovu decu ubrajaju decu svih naselja Srbije ali bez Kosova i Metohije. Takav zločin, ravan streljanju đaka u Kragujevcu ili ustaškim logorima smrti samo za decu, nikada u srpskoj istoriji nije počinio neko k osebe smatra Srbinom a naročito ne vlast koja tobože upravlja Srbijom.
Zbog toga oni moraju da budu ekspresno svrgnuti sa vlasti a onda i procesuirani kako bi do kraja i maksimalno bili kažnjeni za veleizdaju koju čine. Ukoliko se to ne desi, sutra "njihova deca" neće biti ni deca ostalih delova Srbije, a znamo to vrlo dobro, takvom ishodu predstoji krvavi pir nad srpskim narodom kako bi m use nametnula "krivica" koja će takav zločin opravdati.

Zato bolje već danas kazniti prave krvnike i zlikovce kako to Krivični zakon Republike Srbije predviđa, nego se nađi "među krivcima" samo zbog toga što ste Srbi, ali Srbi koji su dozvolili da se to dogodi iako su unapred znali kakav će ishod biti.

Sve je do nas, i jedino do nas, narode srpski.



PROČITAJTE JOŠ: 
Šiptari pokazali šta su im veleizdajnici Srbije ''darovali'' u Briselu - KM NovineDa nema ozbiljne priče posle veleizdajničkog sporazuma koji su Protiveći se izjavi direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, Šiptari su okačili fotografije poklona iz Brisela. u Briselu sklopili Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, a sa šiptarskim separatistima sa Kosova i Metohije, pokazali su baš oni koji su od srpskih "pregovorača" u Briselu na poklon dobili ono što do tada nisu mogli ni da sanjaju a da im snovi izgledaju realno.


PROČITAJTE JOŠ: 
U skladu sa Briselskim sporazumom počinje izgradnja novih ''graničnih'' prelaza sa KiM - KM NovineKamen temeljac za "izgradnju stalne prelazne tačke u okviru integrisanog upravljanja granicama", biće položen svega dan pošto je država Srbija obeležila svoj pranik državnosti. Ovo je saopšteno iz Kancelarije EU u Prištini a u saopštenju se navodi da će "u skladu sa Sporazumom o integrisanom upravljanju granicama postignutim u okviru dijaloga (u Brisel), Kancelarija EU na Kosovu finansirati izgradnju tri stalna prelaza".


PROČITAJTE JOŠ: 
Ivan Maksimović: Ne znam jesu li gore šiptarske ubice ili srpski izdajnici... - KM NovineDa su Šiptari nestabilni, svesni svoje nemoći i lažne nezavisnosti koja nikada neće moći da se ostvari na Kosovu i Metohiji, pokazala je i jučerašnja presuda šiptarskim teroristima za ubistvo srpskih vojnika. Na pisanje Ali da ipak mogu u to da veruju, pokazao je šiptarski saradnik Jablanović, koji je požurio da politički poentira i na toj muci.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.