Dačić: Vlada ostaje posvećena EU

Izvor: B92, 16.Okt.2012, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlada ostaje posvećena EU

Beograd -- Vlada Srbije ostaje dosledno posvećena ideji pridruživanja EU i nastavku harmonizacije zakonadavstva, izjavio je predsednik vlade Srbije Ivica Dačić.

"Na putu evropskih integracija pred Srbijom se nalaze politički izazovi vezani za pitanje Kosova, ali je vlada spremna da ide u susret tim izazovima i ka mirnom rešenju tog pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je svesna značaja koji otvaranje pregovora o članstvu u EU ima za naše društvo i ekonomiju", rekao je Dačić na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora u Srbiji.

On je precizirao da se u otvaranju pregovora sa EU postavljaju i pitanja o stabilnosti političkih institucija, vladavine prava, poštovanja ljudskih i manjinskih prava, kao i ekonomske teme vezane za uspostavljanje tržišne privrede i povećanje konkurentnosti.

Dačić je kazao i da Vlada Srbije želi da napravi značajan korak ka EU i da radi na rešavanju svih pitanja koja se postavljaju na tom putu. On je istakao i da put ka EU nije samo u donošenju zakona, već i da se radi na njihovoj primeni, čemu je Vlada Srbije posvećena.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Vlada Srbije ostaje posvećana pridruživanju EU

Izvor: Blic, 16.Okt.2012

Vlada Srbije ostaje dosledno posvećana ideji priduživanja Evropskoj uniji i nastavku harmonizacije zakonadavstva, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić..."Na putu evropskih integracija pred Srbijom se nalaze politički izazovi vezani za pitanje Kosova, ali je vlada spremna da ide u susret...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.