Dačić: U dijalogu da učestvuju svi koji imaju relevantnu političku težinu

Izvor: Beta, 05.Mar.2021, 19:27

Dačić: U dijalogu da učestvuju svi koji imaju relevantnu političku težinu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas bi u predstojećem dijalogu o izbornim uslovima trebalo da učestvuju "svi koji imaju relevantnu političku težinu" koja se kako je naveo, odredjuje izbornim ili rezultatima istraživanja javnog mnenja.Podsetio je da je ranije bio dogovor da u dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta (EP) učestvuju parlamentarne i još nekoliko opozicionih stranaka koje nisu bile zastupljenje u Skupštini Srbije."Sada imamo situaciju da neke opozicione stranke nisu ušle u parlament jer nisu prešle cenzus dok su neke bojkotovale izbore. Zato mislim da poziv treba uputiti svima koji imaju odredjenu relevatnu težinu koja ih kvalifikuje da učestvuju u dijalogu", kazao je Dačić za Radio televiziju Vojvodine (RTV).Ocenio je da problem nastaje jer neke stranke opozicije, pre svega one okupljene oko Stranke slobode i pravde (SPP) Dragana Djilasa, smatraju da dijalog treba da se vodi samo izmedju njih i predstavnika vlasti."Oni žele da svedu dijalog na ultimatum koji će vlastima postaviti tih nekoliko političara", kazao je predsednik parlamenta i ocenio da je "očigledno" da će biti opozicionih stranaka koje ne prihvataju posredovanje EP a sa kojima bi po njegovim rečima, bilo korisno razgovarati direktno.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Dijalog sa svima koji imaju političku težinu

Izvor: Blic, 05.Mar.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da bi poziv za učešće u predstojećem dijalogu o izbornim uslovima trebalo uputiti "svima koji imaju relevantnu političku težinu" koja se, kako kaže, određuje izbornim ili rezultatima istraživanja javnog mnenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.