Dačić: Poseta Makrona važna za sveukupnu političku poziciju Srbije

Izvor: B92, 14.Jul.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Poseta Makrona važna za sveukupnu političku poziciju Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji istorijska.

Dačić ističe da je siguran da će ona imati veliki značaj ne samo za razvoj naših bilateralnih odnosa, već i za sveukupnu političku poziciju Srbije.

"Sa Francuskom imamo potpisan sporazum o strateškom partnerstvu. Takođe, istorijski gledano, imamo dugu tradiciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naših prijateljskih odnosa, ali isto tako i potrebu da, kao što je danas rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saradnja Srbije i Francuske bude na višem nivou", rekao je Dačić gostujući na televiziji Prva.

Napomenuo je da je ovo prvi put posle 18 godina da predsednik Francuske dolazi u posetu Srbiji, podsetivši da je poslednji put to učinio Žak Širak u decembru 2001. godine.

Pomenuvši da je poseta Makrona odložena zbog problema u Francuskoj, Dačić je naveo da je za nas veoma bitno da poseta bude organizovana na najbolji način i da poruke budu pozitivne.

"Siguran sam da će ona imati veliki značaj ne samo za razvoj naših bilateralnih odnosa, nego i za sveukupnu političku poziciju Srbije", naglasio je Dačić.

Makron će doputovati sutra oko 15 sati u Beograd u dvodnevnu posetu, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.