Dačić: Dijalog u komi

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dijalog u komi

Beograd -- Evropa očigledno nije uspela da izdejstvuje da se sprovede Briselski sporazum, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedeljak.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je taj sporazum on potpisao i da Beograd i dalje ostaje pri slovu Briselskog sporazuma. On je istakao i da Priština uopšte ne misli da ga sprovede.

"Videćemo kako će se dalje odvijati situacija. Priština ne misli uopšte da ga sprovede, kuda to vodi i kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se odraziti na dalji tok dijaloga videćemo, jer trenutno je dijalog u komi, a da li će ga reanimatori oživeti, to se još ne zna", kazao je Dačić.

Dačić ističe da mu je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao da Amerika nema za šta da pritiska Srbiju, jer znaju da krivac nije u Beogradu, nego u Prištini.

"Toliko o Trampovoj administraciji, a kada ste pitali Nensi Peloti, demokratu, pre pet godina, šta je za Kosovo - ona je rekla da je Kosovo za njih završena tema. Time se danas bave službenici trećeg i četvrtog reda, znači navijam za Trampa", kazao je Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.