Mali: Isplata uvećanih primanja između 1. i 5.  decembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Sep.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Isplata uvećanih primanja između 1. i 5. decembra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će isplata uvećanih primanja za radnike u javnom sektoru kojima od 1. novembra početi povećanje plata, biti između 1. i 5. decembra.

Naveo je da se povećanja plate kreću od 8 do 15 odsto, što u proseku iznosi 9,6 odsto, kao i da će svaki penzioner dobiti 5.000 dinara oko 1. decembra.

"Ostaje da definišemo procenat povećanja penzija po švajcarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << formuli, od 1. januara 2020. godine, samo treba da vidimo da li će biti između 5,1 i 5,5 odsto", rekao je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kazao je da će zbog tih isplata biti usvojen pozitivan rebalans budžeta i da to znači da sada ima više prihoda u državnoj kasi.

"Sada je suficit 46,6 milijardi dinara za prvih osam meseci. Sve naše prihode mi želimo da vratimo građanima, upravo kroz povećanje plata i penzija, ali i kroz infrastrukturne projekte, poput izgradnje Moravskog koridora, za šta je u rebalansu predviđeno 14 milijardi dinara", naveo je Mali.

Rebalansom budžeta, kako je naveo, predviđena je i podrška građanima zaduženim u švajcarskim francima.

Mali je naveo da je nezaposlenost trenutno 10,3 odsto i da se ide ka jednocifrenoj stopi nezaposlenosti već na početku naredne godine.

On je kazao da novca u budžetu ima i pozvao privrednike da konkurišu idejama za ta sredstva.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.