Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 10:12

Mali: Danas isplata penzija sa povišicom od 12,1 odsto

Isplata januarskih penzija, uvećanih za 12,1 odsto, počinje danas, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i precizirao da danas uvećane penzije stižu korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, vojnim i poljoprivrednim penzionerima od subote, a penzionerima iz kategorije zaposlenih 10. februara.
Siniša Mali ističe da ovo povećanje, zajedno sa onim novembarskim od devet odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čini povišicu od 20,8 odsto, što je, naglašava, najveće povećanje penzija kod nas do sada.

"Sa njim će prosečna primanja najstarijih do kraja ove godine dostići sumu od 322 evra i potpuno smo u dinamici koju smo obećali, a to je da će do kraja mandata ove Vlade prosečna penzija biti oko 420 do 430 evra", rekao je Mali za Tanjug.
Naglasio je, kao veoma važno, da su penzije sigurne i stabilne jer se isplaćuju iz realnih izvora.
"Izmenom švajcarske formule za usklađivanje, koju smo usvojili krajem prošle godine, kao švajcarsku formulu plus, koja garantuje usklađivanje penzija sa povećanjem prosečnih plata, obezbeđujemo zaštitu životnog standarda naših penzionera", istakao je Mali.  
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neće svi penzioneri danas dobiti povišicu: Potvrđen redosled

Izvor: B92, 02.Feb.2023

Isplata januarskih penzija uvećanih za 12,1 odsto počinje danas...To je izjavio za Tanjug ministar finansija Sinisa Mali i precizirao da danas uvećane penzije stižu korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, vojnim i poljoprivrednim penzionerima od subote, a penzionerima iz kategorije zaposlenih...

Nastavak na B92...

Počela isplata penzija uvećanih za 12,1 odsto: Kolike su sada penzije

Izvor: Danas, 02.Feb.2023

Isplata penzija za januar, uvećanih za 12,1 odsto počela je danas, objavio je direktor PIO fonda Relja Ognjenović na svom nalogu Instagramu. U pitanju je povećanje penzija najavljeno još krajem prošle godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.