Vučić: Prekomponovanje na lokalu ili novi izbori

Izvor: Politika, 26.Avg.2012, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Prekomponovanje na lokalu ili novi izbori

BEOGRAD – Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je da SNS ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama.

„Potrebno je da se dogovorimo o tome sa koalicionim partnerima. U suprotnom, Srpska napredna stranka je uvek spremna za izbore”, rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke.

„Ili možemo da se dogovorimo ili nije kraj sveta. Ko god bilo kada želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na izbore, mi od izbora nikada nećemo bežati”, poručio je Vučić.

On je rekao da se ne može dozvoliti da su u Novom Sadu i u nekim drugim lokalnim zajednicama na vlasti koalicioni partneri SNS koji su na izborima „dobili tri puta manje od naprednjaka”.

Poštujemo koalicione partnere, rekao je Vučić, ali i poručio članovima stranke iz Novog Sada, Leskovca i Zaječara da ne moraju da brinu i da će „uzeti odgovornost, ali i morati da rade na mnogo bolji i odgovorniji nacin u svojim lokalnim sredinama”.

On je rekao da SNS ne traži vlast, već elementarno poštovanje i odgovornost.

„Nećemo dozvoliti drugima da se prema nama odnose kao prema nekome ko nije dovoljno vredan na bilo kom mestu u Srbiji”, naglasio je Vučić.

Prema ranijim najavama, Glavni odbor SNS baviće se pitanjem koalicija na lokalu i pripremama za Skupštinu SNS, koja je planirana za kraj septembra. Sednici prisustvuju ministri u Vladi Srbije iz redova SNS, Goran Knežević, Marko Selaković, Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić, koji predsedava odborom.

Mogućnost promene vlasti u Novom Sadu otvorena je u subotu potpisivanjem Memoranduma o usaglašavanju političkog delovanja u skupštini Novog Sada naprednjaka i odborničkog kluba „Svi za Novi Sad”, koji čine odborenici Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.

Vučić: Nema promene vlasti u Beogradu

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić potvrdio je da je na sednici Glavnog odbora stranke jedna od tema bila vlast u Beogradu, ali je dodao da ostaje pri svojim ranijim stavovima kada je ta tema u pitanju, a to je da neće biti promene vlasti u Beogradu.

Vučić je novinare posle sednice GO podsetio da je nakon majskih izbora izjavio da ne može da bude gradonačelnik budući da se zna kako su građani Beograda glasali na tim izborima i dodao da i danas tako misli.

Na pitanje novinara da li to znači da ostaje pri tome da Dragan Đilas treba da ostane gradonačelnik, Vučić je rekao: „Nijednog trenutka nisam govorio ni da ni ne, nikada to nisam na takav način rekao. Ja sam rekao samo da ne mogu da budem gradonačelnik, jer se zna kako su ljudi u Beogradu glasali. I danas sam rekao da se moj stav nije promenio”.

On je naveo da je o Beogradu više puta govorio i dodao da će kada bude imao nešto novo to i saopštiti.

Na pitanje novinara da li će s odlukom o vlasti u Beogradu naprednjaci sačekati dok se ne okonča rasplet DS-u Vučić je bio izričit: „Apslutno ne”.

Tanjug

objavljeno: 26/08/2012
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.