RT: EU bi se trebala bojati džihadista koje podržava u Siriji, a ne izbeglica - Asad

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: EU bi se trebala bojati džihadista koje podržava u Siriji, a ne izbeglica - Asad

U intervjuu za RT, sirijski predsednik Bašar Asad je rekao da je licemjerje za evropske zemlje da se boje da će Ankara poslati izbeglice u Evropu, a da i dalje sponzorišu terorizam u Siriji.
Sirijski predsednik je ustvrdio da glavna briga za Evropu ne bi trebale biti sirijske izbeglice sa kojima sada turski predsednik Redžep Taip Erdogan preti da će ih pustiti u Evropu, već „stotine hiljada“ džihadista sa kojima se Evropa udružila. "Kako se možete bojati tih nekoliko miliona, većina ih je umerenih i ima malo terorista, dok te teroriste direktno podržavate u desetinama hiljada, a možda stotinama hiljada u Siriji i ne bojite se da će se oni vratiti u vašu zemlju?"
  Asad je rekao da iako može biti nekih ekstremista među onima koji su pobegli iz zemlje razorene ratom, većina izbeglica ne predstavlja nikakvu akutnu pretnju, za razliku od okorelih džihadista koji mogu da se okrenu protiv svojih pokrovitelja. "Recimo da je slanje tih Sirijaca i drugih izbeglica opasno, ali najopasnije za Evropu je podrška teroristima u Siriji, to je najopasniji deo."
  Odnosi između Evrope i Turske idu u dva pravca - oni ga mrze, ali ga žele, rekao je Asad. Napomenuo je da iako EU „mrzi“ turskog lidera, evropske zemlje ne mogu osim da slušaju šta ima da kaže. "Zapravo, odnos između Erdogana i EU ide u dva pravca - mrze ga, ali ga i žele."
  Izvor: Vostok / RT
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad: Evropa treba da strahuje od terorista koje podržava, ne od izbjeglica

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2019

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar el Asad rekao je da je licemjerje to što evropske države strahuju da će im Ankara poslati izbjeglice u Evropu, a u isto vrijeme sponzorišu terorizam u Siriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.