Tužilaštvo: Insajder odlaže početak naše istrage time što emisije emituje u nastavcima

Izvor: Njuz.net, 25.Sep.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Insajder odlaže početak naše istrage time što emisije emituje u nastavcima

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Tužilaštvo još uvek čeka VHS snimak Insajdera o Kolubari

BEOGRAD, 25. septembar 2012, (Njuz) – Tužilaštvo za organizovani kriminal ocenilo je danas da ekipa emisije Insajder odlaže početak njihove istrage jer svoje priče emituje iz više delova, umesto da celu emisiju prikaže odjednom kako bi tužilaštvo što pre moglo da dođe do neophodnih informacija i započne istražni postupak o slučaju.

Kako je Tužilaštvo saopštilo, u toj instituciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << su se nadali da će Insajder promeniti dosadašnju praksu i početi da emituje emisije iz jednog dela kako bi tužilaštvo na osnovu informacija prikupljenih hvatanjem beleški tokom gledanja moglo najzad da pokrene istragu o novčanim malverzacijama na Kosovu.
- Ekipa Insajdera nam još nije dostavila ni VHS snimak serijala o Kolubari, zbog čega nismo mogli adekvatno da sprovedemo sve istražne radnje jer nismo uspeli da zapišemo sve podatke dok smo gledali emisiju. Smatramo da je ponašanje ekipe Insajdera potpuno neodgovorno i za svaku osudu i apelujemo na njih da ubuduće sve informacije emituju odjednom, a ne iz delova – saopštilo je Tužilaštvo.
Iz Tužilaštva poručuju da su dovedeni u situaciju da nedeljama, pa i mesecima, čekaju emitovanje novih epizoda „Insajdera“ kako bi znali koje istrage da pokrenu i protiv koga.
- Dešava se da nam ruke budu potpuno vezane, kao što je bio slučaj sa novim serijalom „Insajdera“ koji je više puta odlagan. Tužilaštvu i ostalim nadležnim državnim organima u takvim situacijama ne preostaje ništa drugo nego da čeka i priprema se za istragu koliko može iz drugih izvora poput Kopernikusa ili SOS-a, koji baš i ne obiluju informacijama koje su nama potrebne – zaključeno je u saopštenju Tužilaštva.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.