TO JE POŽAR, NIJE EKSPLOZIJA Objavljene NAJNOVIJE informacije o stanju povređenih u požaru u Lučanima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 10:37

"TO JE POŽAR, NIJE EKSPLOZIJA" Objavljene NAJNOVIJE informacije o stanju povređenih u požaru u Lučanima

Stručne službe će pregledati mesto na kojem se dogodio incident

Stanje šest povređenih pacijenata u jučerašnjem požaru koji se dogodio u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima je stabilno, potvrđeno iz Opšte bolnice u Čačku.

- Četiri pacijenta koja su juče primljena na hirurgiju danas se puštaju na kućno lečenje i konstatovane su im lakše telesne povrede - rekli su iz bolnice. Dva pacijenta koja su primljena u Jedinicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << intenzivne nege, prebačena su na odeljenje hirurgije.

- Oni se zadržavaju još par dana na daljem lečenju na odeljenju hirurgije - potvrdili su. U vojnoj fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima juče je na jednom pogonu došlo do požara. Šestoro radnika pogona je povređeno, od kojih su četvoro lakše.

Intervenisala je njihova jedinica, koja radi pri fabrici. Meštani kažu da je iz fabrike izašlo pet saniteta Hitne pomoći, a video se i gust dim. Nakon eksplozije u pogonu fabrike u Lučanima, oglasila se i portparolka fabrike.

- Jutros oko 9.20 došlo je do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, i to u fazi gnjetenja proizvoda, što je završni deo procesa odnosno pražnjenje gnjetelice - rekla je ona. Ona je istakla da je reč o požaru, a ne eksploziji.

- To je požar, nije eksplozija. Požaru koji su svojstveni u ovako opasnoj proizvodnji i predviđeni tehnološkim postupkom za tu vrstu proizvodnje. Najbitnije, od šestoro povređenih koji su zbrinuti u DZ u Lučanima i poslati u Opštu bolnicu u Čačak, niko nije životno ugrožen. Četvorica će sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržani još neko vreme - istakla je ona i otkrila šta su pokazali snimci video nadzora.

- Snimci video nadzora pokazali su da nije bilo povreda radne discipline i bezbednosti i zaštite na radu ni od strane preduzeća ni do strane zaposlenih radnika. Radnici su bili opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom - ističe.

Kako kaže, taj deo pogona mora sačekati sam uzrok požara, odnosno stručne službe će odlučiti nakon pregleda lica mesta kada će taj deo pogona nastaviti da radi.

(Srbija Danas/Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.