Probna kuća IKEA u centru Zagreba zatvorila vrata, sav namještaj doniran

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Jan.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probna kuća IKEA u centru Zagreba zatvorila vrata, sav namještaj doniran

ZAGREB – Privremena Probna kuća Ikea u centru Zagreba zatvorila je svoja vrata, a sav nameštaj donirala je u dva udruženja

Kompanija Ikea Hrvatska sav nameštaj iz „pop – up“ izložbenog prostora vredan 250.000 kuna (oko 33.000 evra) donirala je u dva udruženja.

Reč je o Udruženju Nova budućnost, za opremanje šest kuća u kojima brinu o deci bez roditeljskog staranja i udruženju Ženska pomoć sada za opremanje Prihvatnog centra za žene i decu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << žrtve porodičnog nasilja.

Kompanija IKEA želi aktivno da učestvuje u životu zajednice u kojoj posluje te doprinese u stvaranju kvalitetnijeg života, posebno za najranjivije grupe. To uključuje i pomoć u rešavanju ozbiljnih društvenih problema sa kojima se, nažalost, suočava gotovo svaka zajednica. Žrtvama porodičnog nasilja ponekad je jedini mogući beg od zlostavljača sklonište čija je lokacija nepoznata. Zato smo odlučili deo nameštaja predstavljenog u probnoj kući doniramo udruženju Ženska pomoć sada, odnosno njihovom prihvatilištu. Mi u firmi IKEA verujemo da svako dete ima pravo na dom. Udruženje Nova budućnost, koja brine o deci bez roditeljskog staranja, a čija je specifičnost zbrinjavanje braće i sestara bez njihovog razdvajanja, pokušava upravo to. Deca raspoređena u 6 kuća širom Hrvatske žive u zajednicama s odgajateljicama. Zato je naša odluka bila da doniramo upravo to udruženje“, istakao je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

Podsetimo, Probna kuća IKEA u samome srcu Zagreba otvorena je na kraju oktobra u Ilici na raskrsnici sa Frankopanskom. Tokom nešto više od dva meseca rada inspirisala je gotovo 60 000 posetilaca svojim rešenjima za bolji svakodnevni život kod kuće, au 58 radnih dana organizovano je i gotovo 50 raznih aktivnosti i radionica za decu i odrasle u kojima je učestvovalo nešto više od 3.000 članova IKEA FAMILY programa lojalnosti.

Izvor: poslovni.hr
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.