Ikea zna šta radite ujutru

Izvor: B92, 06.Jun.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea zna šta radite ujutru

Zavirili smo u osam različitih metropola u osam različitih zemlja i stanovnike ispitali kakve su njihove jutarnje navike, rutine i želje, kažu u Ikei.

Švedska IKEA zna šta radite kada se ujutro probudite, kako provodite vreme pre odlaska na posao, pa čak i kada vodite ljubav.

Podatke su prikupili tokom istraživanja jutarnjiih navika svojih kupaca, a koje su objavili u izveštaju "Life at Home".

"Zavirili smo u osam različitih metropola u osam različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja i stanovnike ispitali kakve su njihove jutarnje navike, rutine i želje", piše u izveštaju.

Anketa se sprovodila u Londonu, Berlinu, Moskvi, Mubmaju, Njujorku, Parizu, Šangaju i Stokholmu. U svakom gradu učestvovalo je oko 1.000 ispitanika, odnosno, ukupno 8.292 osobe iz celog sveta i to u razdoblju od 18-60 godina.

Šta je istraživanje pokazalo?

67 odsto svih ispitanika doručkuje, dok kafu ujutru pije 47 odsto svih ispitanika. Što se tiče seksa, 4 odsto ispitanika reklo je da nakon buđenja vodi ljubav, dok je 55 odsto reklo "ništa za nas ujutro". Ostali su naveli da su samci. Najviše onih koji ujutru vode ljubav je u - Moskvi.

Prosečno ispitanici tehnologiju ujutro koriste 11 minuta, a Njujorčani su ti koji troše najviše vremena za jutarnje ulepšavanje, ali i najviše vremena provedu obavljajući nešto za poslove dok su istovremeno na wc šolji.

Stanovnici Šangaja, njih više od 90 odsto, rekli su kako se ujutro - ne tuširaju.
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.