Ikea zatvara polovinu radnji u Kini

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea zatvara polovinu radnji u Kini

Stokholm -- Švedska kompanija Ikea, najveći svetski prodavac nameštaja, saopštila je da privremeno zatvara oko polovinu od ukupno 30 njenih prodavnica u Kini.

Na taj potez odlučila se pošto je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji od novog koronavirusa danas porastao na 132.

"Odazivajući se na apel kineske vlade za efikasnom kontrolom nad širenjem bolesti, Ikea Kina će od 29. januara privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvoriti oko polovinu prodavnica u Kini", navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Kompanija je dodala da će zaposleni u prodavnicama koje se zatvaraju "ostati do daljeg kod kuće uz platu".

Ingka grupa, koja upravlja Ikeinim prodavnicama širom sveta, zatvorila je prošle nedelje prodavnicu u Vuhanu, gde je prošlog meseca izbio koronavirus. Kompanija zapošljava oko 14.000 ljudi u Kini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.