Ikea kreće u radikalnu reorganizaciju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Jul.2016, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea kreće u radikalnu reorganizaciju

STOKHOLM – Švedski lanac prodavnica nameštaja, Ikea, će se radikalno reorganizovati

Od 1. septembra, uspostaviće se u Holandiji pravno nezavisni subjekat Inter Ikea Grupa, koja će upravljati poslovnim sektorima kao što su logistika i asortiman, objavio je list Manager magazin.

Nova kompanija u kojoj će odlučujući uticaj imati Peter Agnefjäll biće odgovorna za 328 trgovina i 50 šoping centara >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Grupe. Obuhvatiće 38.500 od ukupno 155.000 zaposlenih u Ikei.

Inter Ikea će imati odgovornost za čitav lanac vrednosti u Ikei i činiće budući centar moći u gigantskom carstvu.

Reorganizacija se preduzima s ciljem povećanja efikasnosti Ikee i daljeg rasta. U poslednjih nekoliko godina Šveđani su u više navrata propustili ostvariti svoje ciljeve rasta. U 2015. Ikea je ostvarila 32 milijardi evra prodaje, do 2020. godine očekuje se da će prodaja porasti na 50 milijardi evra.

Osnivač Ikee Ingvar Kamprad postepeno se povukao iz upravljanja kompanijom, a sada radi samo u svojstvu savetnika. Njegova tri sina Petra, Mathias i Jonas Kamprad rade na različitim pozicijama u kompaniji.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Švedska Ikea kreće u radikalnu reorganizaciju

Izvor: Capital.ba, 25.Jul.2016

ŠTOKHOLM, Švedski lanac prodavnica namještaja Ikea će se radikalno reorganizovati.  Od 1. septembra, uspostaviće se u Holandiji pravno nezavisni subjekt Inter Ikea Grupa, koja će upravlja poslovnim sektorima kao što su logistika i asortiman, izvijestio je list Manager magazin. Nova kompanija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.