Ikea iz ponude izbacuje sve jednokratne plastične proizvode

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Feb.2020, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea iz ponude izbacuje sve jednokratne plastične proizvode

Odluka o ukidanju jednokratnih plastičnih proizvoda odnosi se na slamke zatim proizvode poput kesa za zamrzavanje i led, kao i vreća za smeće, koje su bile deo ponude robne kuće IKEA Beograd. Odluka obuhvata i jednokratne plastične proizvode koji služe za posluživanje u IKEA restoranu za kupce i zaposlene te bistrou, poput pribora za jelo, slamki, čaša i tanjira, navodi se u saopštenju.

Tim povodom je u robnoj kući >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << IKEA Beograd u četvrtak, 13. februara, u muzejskoj vitrini izložen poslednji primerak „izumrle“ plastične slamke.

Iz IKEA ističu kako posetioci robne kuće IKEA Beograd od sada mogu da pronađu eko zamene za gotovo sve proizvode od jednokratne plastike.

Umesto plastičnih, kupcima su dostupne Okuvlig slamke od bambusa, Uppslukad od nerđajućeg čelika te Foernyande koje su napravljene od tri sloja papira čvrsto valjanih kako bi zadržale svoj oblik.

Takođe, umesto jednokratnih kesa za zamrzavanje, IKEA nudi održiviju varijantu – višekratne plastične kese sa zatvaračem.

Ukidanje jednokratne plastike jedna je od aktivnosti kojom IKEA do 2030. godine želi da postane potpuno cirkularna kompanija i koristi samo reciklirane i obnovljive materijale, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Hina

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.