IKEA kažnjena u Francuskoj zbog špijuniranja zaposlenih

Izvor: Capital.ba, 15.Jun.2021, 15:18

IKEA kažnjena u Francuskoj zbog špijuniranja zaposlenih

PARIZ – Francuski sud je naložio danas kompaniji IKEA da plati kaznu od milion evra (1,21 miliona dolara) zbog špijuniranja njenih zaposlenih u toj zemlji, nakon što je vodeći svjetski maloprodavac namještaja proglašen krivim za nedozvoljeno prikupljanje i čuvanje podataka o zaposlenima. FOTO: Ikea Francuska podružnica švedskog proizvođača namještaja je bila optužena da je tokom nekoliko godina “uhodila” >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << radnike i kršila njihovu privatnost, pri čemu je pregledala stanja na njihovim bankovnim računima i ponekad angažovala lažne radinke koji su pisali izvještaje o zaposlenima, prenosi Rojters. Tužioci su tražili kaznu od dva miliona evra protiv ove kompanije koja je u vlasništvu Ingka grupe. Iz IKEE su saopštili da razmatraju sudsku odluku kako bi utvrdili da li su potrebne bilo kakve dalje mjere, nakon što su preduzeli korake za ukidanje osporene taktike kontrole nad zaposlenima. “IKEA Ritejl Francuska oštro osuđuje ovu praksu, izvinjava se i sprovodi ozbiljan akcioni plan kako bi se spriječilo da se tako nešto ne ponovi”, navodi se u saopštenju kompanije. Tanjug Чланак IKEA kažnjena u Francuskoj zbog špijuniranja zaposlenih се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ikea u Francuskoj kažnjena sa milion evra zbog špijuniranja zaposlenih

Izvor: RTS, 15.Jun.2021

Francuski sud naložio je kompaniji "Ikea" da plati milion evra (1,21 miliona dolara) zbog špijuniranja svojih zaposlenih u toj zemlji, nakon što je vodeći svetski maloprodajni lanac nameštaja proglašen krivim za nedozvoljeno prikupljanje i čuvanje podataka o zaposlenima. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.