Dogodine prva Ikea u Beogradu?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Dec.2015, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine prva Ikea u Beogradu?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da očekuje da će u narednoj godini biti otvorena prva robna kuća Ikea u Beogradu

On je posle sastanka sa nordijskim kompanijama kazao da se o otvaranju tog velikog trgovinskog lanca govori još od 2000. godine, ali da je sad sasvim izvesno da će prvi objekat biti otvoren 2016. godine.

Vučić je najavio i da će u naredna tri meseca biti doneti zakoni o naknadama i o finansiranju lokalnih samouprava, što će sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << imati uticaja na dalji dolazak stranih investitora, koji su imali dosta zamerki na neujednačene naknade.

Prema njegovim rečima, spoljnotrgovinska razmena Srbije i nordijskih zemalja u 2015. treba biti za oko 15 odsto veća nego prošle godine kada je iznosila 384,6 miliona evra, a na to upućuju podaci iz u prvih deset meseci ove godine kada je ona iznosila 425,5 miliona evra.

Očekujemo da u naredne dve godine robnu razmenu sa nordijskim zemljama uvećamo za 100 odsto„, kazao je Vučić dodavši da su trenutno medju 15 najvećih izvoznika Srbije dve nordijske kompanije.

Ambasador Švedske Krisper Asp kazao je da je Srbija učinila velike napore kako bi uspostavila stabilnu klimu i predvidivost poslovnog ambijenta što je veoma bitno za investitore. On je naglasio da je kompanijama iz Švedske veoma važna predvidivost poslovnog ambijenta posebno u oblasti gradjevinarstva ali i jasno definisani i regulisani radni odnosi i e-uprava.

Otvaranje poglavlja koje uskoro očekuju Srbiju je važan i kvalitetan korak u pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Poslovna zajednica je sve više zainteresovanija za srpsko tržište„, kazao je Krispera.

Na prvom radnom sastanku Vučića i nordijskih kompanija prisustvovali su i predstavnici ambasada nordijskih zemalja Danske, Norveške, Finske i Švedske, a sastanak je bio organizovan sa ciljem kako da se poboljša poslovni ambijent u Srbiji i kreira bolje okruženje za investitore.

Izvor: Beta
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.