Ustavni sud BiH odbacio zahtjev poslanika Narodne skupštine RS o neustavnosti odgađanja izbora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2020, 18:05

Ustavni sud BiH odbacio zahtjev poslanika Narodne skupštine RS o neustavnosti odgađanja izbora

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) je na plenarnoj sjednici održanoj 02. jula u Sarajevu odbacio kao nedopušten zahtjev 28 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) za ocjenu ustavnosti Odluke o odgađanju održavanja lokalnih izbora 2020. godine, koju je donijela Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BIH), jer Ustavni sud nije nadležan za odlučivanje, objavljeno je na službenoj stranici Suda. Zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke Centralne izborne komisije BiH...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud BiH odbacio zahtjev Kluba poslanika SNSD-a

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2020

SARAJEVO- Ustavni sud BiH na današnjoj sjednici odbacio je zahtjev 28 poslanika Narodne skupštine RS za ocjenu ustavnosti Odluke o odgađanju održavanja lokalnih izbora 2020. godine, koju je donijela Centralna izborna komisija (CiK) BiH, navodeći da je to u nadležnosti redovnog suda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Žunić: Očekivana odluka Ustavnog suda, čeka se na Sud BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2020

BANJALUKA - Šef Poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da je očekivana odluka Ustavnog suda BiH koji se proglasio nenadležnim za ocjenu ustavnosti odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH o odgađanju lokalnih izbora, istakavši da se sada ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.