Rusija ne poštuje odluku EU o dodjeli najvišeg priznanja za ljudska prava Alekseju Navaljnom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2021, 12:35

Rusija ne poštuje odluku EU o dodjeli najvišeg priznanja za ljudska prava Alekseju Navaljnom

Kremlj kaže da nema "poštovanja" prema odluci evropskih zakonodavaca da zatvorenom opozicionom političaru Alekseju Navaljnom dodjeli nagradu Saharov, najveću počast Evropske unije(EU) za ljudska prava. Mnogi posmatrači kažu da nagrada Putinu šalje snažnu poruku da je njegov najžešći neprijatelj sada globalna ličnost, a ne samo lokalni ruski fenomen kojeg je Kremlj predstavljao kao kriminalca koji je vodio ekstremističku organizaciju. "Poštujemo ovo tijelo (Evropski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kremlj: Navaljni obezvredio nagradu „Saharov“

Izvor: Danas, 21.Okt.2021

Odluka Evropskog parlamenta da dodeli najveću nagradu EU za ljudska prava ruskom opozicionom političaru Alekseju Navaljnom, koji se nalazi u zatvoru od januara nije naišla na poštovanje Kremlja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.