Konzervativci britanskog premijera pobedili u uporištu laburista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2021, 11:11

Konzervativci britanskog premijera pobedili u uporištu laburista

Britanska vladajuća Konzervativna stranka pobedila je na izborima na severu Engleske, u gradu Hartlepulu, zadavši veliki udarac glavnoj opozicionoj Laburističkoj stranci, koja je imala mesto u parlamentu od formiranja izborne jedinice 1974.godine. Pobeda stranke premijera Borisa Džonsona, saopštena u petak (7. maja), je još jedan dokaz da konzervativci ulaze u delove zemlje koji su decenijama bili uporišta laburista.   Rezultati izbora pokazali su da je konzervativna kandidatkinja Džol...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Uporište laburista osvojili konzervativci

Izvor: Danas, 07.Maj.2021

Britanska vladajuća Konzervativna stranka premijera Borisa Džonsona pobedila je na izborima u gradu Hartlpulu na severu Engleske, što predstavlja veliki udarac za glavnu opozicionu Laburističku stranku, koja je u toj izbornoj jedinici imala mesto u parlamentu još od njenog formiranja 1974. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.