Dačić: Sramotno da Hrvatska protestuje

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sramotno da Hrvatska protestuje

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je večeras da je sramotno da Hrvatska protestuje što Srbija kritikuje rehabilitaciju ratnog zločinca Stepinca, duhovnika ustaške fašističke NDH.

"Stepinac je blagosiljao genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, pa čak i formirao komisiju za pokrštavanje Srba. Niko nikada neće sprečiti Srbiju da digne glas protiv rehabilitacije ratnih zločinaca iz vremena fašizma i ustaške NDH", rekao je Dačić.

On je ponovio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je Srbija za dobrosusedske odnose i pomirenje, ali da "niko neće ponižavati Srbiju i žrtve ustaškog terora", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Agencija Hina je ranije danas objavila da je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je protestnu notu Srbiji zbog "neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude Stepincu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.