Vučić negira da će Legija svedočiti na suđenju Šešelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić negira da će Legija svedočiti na suđenju Šešelju

BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić negirao je danas pisanje nekih medija da će nekadašnji komandat Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, koji je u zatvoru, biti svedok odbrane lideru radikala Vojislavu Šešelju na suđenju u Hagu.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je Ulemek predstavnicima radikala pružio obaveštenja vezana za neke delove optužnice, po kojoj se sudi Šešelju.

Govoreći o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suđenju Šešelju, Vučić je naveo da će se tek videti da li će Šešelj izvoditi svedoke odbrane.

Uopšte se u ovom trenutku ne razmišlja o svedocima odbrane, mi radimo na svedocima tužilaštva i raskrinkavamo ih.

Bilo je već takvih primera - ako se pokaže da svedoci tužilaštva ništa nisu uspeli da urade možda mu to neće biti potrebno, rekao je Vučić.

Prema rečima Vučića, Šešelj je spreman da ponovo štrajkuje glađu ukoliko mu nametnu branioca, što bi, kaže, značilo da Haški sud želi da ga ubije.

Vučić je rekao da će članovi tima za odbranu Šešelja biti naredna dva dana kod njega u poseti u Hagu, kako bi se razmotrili dalji potezi.

Sudija posebnog odeljenja Okružnog suda Beograd Maja Kovačević-Tomić potvrdila je medijima da su funkcioneri Srpske radikalne stranke /SRS/ Vjerica Radeta i Petar Jojić posjetili u beogradskom Centralnom zatvoru Milorada Ulemeka Legiju u vezi sa pripremom odbrane lidera radikala Vojislava Šešelja u Haškm tribunalu.

"Tačno je, SRS je tražila od suda dozvolu da u Centralnom zatvoru razgovaraju sa Miloradom Ulemekom Legijom. Dozvola im je data i oni su obavili tu posetu u trajanju od jednog sata. Bio je prisutan predstavnik suda, stručni saradnik, a poseta je u vezi sa pripremom odbrane Vojislava Šešelja u Hagu", rekla je Maja Kovačević-Tomić.

Ona je dodala da je nakon te posjete "Ulemek pisao pismenu izjavu o nekom događaju koji ima veze sa haškom optužnicom protiv Šešelja i da su naknadno sudski overivači izvršili overu te izjave, koja je poslata Hagu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šešeljev svedok?

Izvor: Kurir, 21.Avg.2008, 09:37

BEOGRAD - Poslanici SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić razgovarali su sat vremena s Miloradom Ulemekom Legijom u Centralnom zatvoru u Beogradu pokušavajući da ga ubede da se pojavi na procesu koji se protiv lidera radikala vodi u Hagu! Prema rečima zamenika predsednika SRS Tomislava Nikolića, razlog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.