Uhapšeni penzionisani pripadnici vojske zbog malverzacija

Izvor: Studio B, 03.Sep.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni penzionisani pripadnici vojske zbog malverzacija

Vojna policija uhapsila je dva penzionisana oficira i jednu penzionisanu vojnu službenicu Ministarstva odbrane zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom kupovine balističkog radara, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni penzionisani pukovnik G.S. penzionisani kapetan bojnog broja D.K. i penzionisana vojna službenica Ministarstva odbrane M.M.

Dvojica oficira osumnjičeni su da su zloupotrebili položaj prilikom kupovine trodimenzionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << balističkog radara za potrebe opremanja Centra za istraživanje naoružanja i vojne opreme u Nikincima, čime su proizvođaču radara "Wiebel Scientific" i njegovom komisionaru "Beatronic supply" pribavili imovinsku korist od 4,45 miliona evra.

Uhapšena M.M. je osumnjičena da je nesavesno radila u službi time što je omogućila isplatu novca sa računa Ministarstva odbrane za nabavljeni radar, bez potpune dokumentacije i neizvršenog kvalitativnog prijema.

Sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za G.S. dok je ostale uhapšene pustio da se brane sa slobode.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva oficira i službenica oštetili državu za 4,45 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2014

Vojna policija uhapsila je dva penzionisana oficira i jednu penzionisanu vojnu službenicu Ministarstva odbrane zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom kupovine balističkog radara, saopšteno je danas. ..Foto: Ilustracija..U saopštenju se navodi da su uhapšeni penzionisani pukovnik G. S. penzionisani...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.