Zloupotrebe pri nabavci radara

Izvor: RTS, 03.Sep.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zloupotrebe pri nabavci radara

Dva penzionisana oficira i vojna službenica u penziji osumnjičeni su da su prilikom nabavke trodimenzionalnog balističkog radara oštetili Ministarstvo odbrane za 4,45 miliona evra.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da penzionisani oficiri i službenica osumnjičeni da su nesavesnim radom u službi zloupotrebili položaje, prenosi Tanjug.

"Na osnovu zajedničke krivične prijave Vojne policije i Vojnobezbednosne agencije, 25. avgusta lišeni su slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i predati Višem javnom tužilaštv penzionisani pukovnik G. S, penzionisani kapetan bojnog broda D. K. i penzionisana vojna službenica Ministarstva odbrane M. M", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su "G. S. i D. K. osumnjičeni da su od 2010. do 2011. izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u postupku nabavke trodimenzionalnog balističkog radara za potrebe opremanja Centra za istraživanje naoružanja i vojne opreme u Nikincima".

Navodi se i da su time "proizvođaču radara "Wiebel Scientific" i njegovom komisionaru "Beatronic supply" pribavili imovinsku korist, a Ministarstvu odbrane naneli imovinsku štetu u iznosu od 4,45 miliona evra".

"Penzionisana vojna službenica je osumnjičena da je izvršila krivično delo nesavesnog rada u službi, time što je omogućila isplatu novca sa računa Ministarstva odbrane za nabavljeni radar, bez potpune dokumentacije i neizvršenog kvalitativnog prijema", dodaje se u sapštenju.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu "odredio je pritvor G. S, dok je D. K. i M. M. pustio da se brane sa slobode".
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postupak zbog štetne nabavke radara

Izvor: B92, 03.Sep.2014

Dva oficira i vojna službenica u penziji osumnjičeni su da su prilikom nabavke balističkog radara, oštetili Ministarstvo odbrane za 4.45 miliona evra..."Na osnovu zajedničke krivične prijave Vojne policije i Vojnobezbednosne agencije, 25. avgusta lišeni su slobode i predati Višem javnom tužilaštv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.