Šešelj sutra na saslušanju zbog izručenja Hagu

Izvor: RTS, 09.Mar.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj sutra na saslušanju zbog izručenja Hagu

Saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja pred Višim sudom u Beogradu u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu, zakazano je za četvrtak, 10. mart, saopštio je SRS. Šešelj poručuje da u Hag neće ići dobrovoljno.
Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da će se pred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudom pojaviti u 09.00.

Šešelj je i ranije rekao da će se pozivu domaćeg suda odazvati.
"Odazvaću se pozivu. Neću bežati i sakrivati se, ali neću ni dobrovoljno ići u Hag. Pozivaću se na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, na pravo na pravično suđenje, pravo na suđenje u razumnom roku i pravo da se sam branim", rekao je tada Šešelj.
Haški tribunal je najavio da će 31. marta doneti presudu Šešelju i naložio Vladi Srbije da obezbedi njegovo prisustvo na izricanju presude.
Šešelj je na to dodao da će u slučaju da Vlada odluči da ga izruči Hagu pružiti pasivni otpor.
"Verujem da je Aleksandar Vučić na teškim mukama jer je svestan šta bi za njega značilo ako me izruče Hagu. Bila bi to mrlja koja bi ga svrstala u red sa Tadićem, Koštunicom, Đinđićem, Živkovićem i ostalima koji su izručivali Srbe Hagu", rekao je Šešelj.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otkazano saslušanje Šešelja iz procesnih razloga

Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 00:19

Saslušanje lidera SRS Vojislava Šešelja u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahteva za njegovo izručenje Haškom tribunalu otkazano je, a novi datum saslušanja biće određen naknadno...Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić potvrdila je večeras Tanjugu da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.