KPS zadržavao ambulantno vozilo - pacijent iskrvario

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS zadržavao ambulantno vozilo - pacijent iskrvario

KOSOVSKA MITROVICA - Ministarstvo i Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju saopštili su danas da je Radoslav Minić, ranjen u Zubinom Potoku iz vatrenog oružja, iskrvario i preminuo na putu do bolnice u Kosovskoj Mitrovici jer su pripadnici Kosovske policijske službe dva puta nepotrebno zaustavljali i pretresali vozilo hitne pomoći kojim je prevožen.

Po kazivanju upravnika bolnice u Kosovskoj Mitrovici Vladimira Adžića, sanitetsko vozilo sa teško ranjenim Minićem u pratnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpskih pripadnika KPS-a, krenulo je iz Zubog Potoka balgovremeno sa uključenim rotacionim svetlima i sirenom.

"Bez obzira što je bilo više nego očigledno da je u pitanju bitka sa vremenom za nečiji život, kod mesta 'Stari mlin' oba vozila zaustavili su albanski policajci, naoružani dugim cevima. Vrlo grubo i drsko, sa puškama uperenim u medicinsko osoblje i srpske policajace, nisu prihvatili objašnjenje da je u pitanju transport teškog ranjenika i pretresli su ambulantna kola", ispričao je Adžić.

"Borbu za život Radoslava Minića albanski policajci na isti način omeli su i u Kosovskoj Mitrovici, a to je ključni razlog što je Minić potpuno iskrvario, pa nisu uspeli ni pokušaji reanimacije", zključio je Adžić.

Radoslav Minić (46) iz Ibarskog Kolašina i Predrag Đukić (46) upucani su sinoć u Zubinom Potoku, a osumnjičeni za napad Dragiša Đukić je uhapšen.

Osumnjičeni je ispalio nekoliko metaka iz automatske puške AK-47.

Istraga o motivima napada je u toku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi optužuju Kosovsku policiju za smrt ranjenog u Zubinom potoku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2008

Kancelarija Koordinacionog centra za Kosovo u Kosovskoj Mitrovici optužila je danas albanske pripadnike KPS-a da su krivi za smrt Radoslava Minića koji je nakon ranjavanja u Zubinom potoku, iskrvario na putu do bolnice jer su albanski policajci u dva ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

KPS zadržao sanitetsko vozilo

Izvor: B92, 20.Jun.2008, 15:37

Gračanica, Beograd -- KPS je zadržao u četvrtak na prelazu Merdare sanitetsko vozilo Doma zdravlja Gračanica sa obrazloženjem da nema odgovarajuće kosovsko osiguranje... Vozilo je prevozilo dva teško obolela pacijenta, a pripadnici Kosovske policijske službe tražili su od vozača da plati osiguranje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.