Od humanitarne organizacije tražili 37.500 evra, četvoro uhapšeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od humanitarne organizacije tražili 37.500 evra, četvoro uhapšeno

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, rečeno je Tanjugu u BIA.

Uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša i vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA, Nebojša Nešić, vlasnik i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktor firme HERBA FARM, i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Kako je navedeno, oni su protivpravno zahtevali od nevladine organizacije "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Posle lišavanja slobode pomenutih lica, pristupiće se zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilu fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo, kažu u BIA.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tražili novac od humanitaraca: Uhapšen i visokorangirani službenik ministarstva

Izvor: B92, 11.Maj.2019

Beograd -- Više lica uhapšeno je danas zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, rečeno je Tanjugu u BIA...U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su...

Nastavak na B92...

Radile lisice zbog ucene za donaciju KC Niš

Izvor: Mondo, 11.Maj.2019

Policija i Bezbednosno-informativna agencija, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Uhapšeni su: M.N. (1964) zaposlen...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.