Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se istraga: Otkud 9000 evra beskućniku Nedeljku Dragašu, osumnjičenom za paljenje crkve u Sarajevu?

Tužilaštvo Kantona Sarajevo nastavlja istragu protiv Nedeljka Dragaša, beskućnika osumnjičenog za pokušaj paljenja pravoslavne crkve u Sarajevu, kod koga je, prema nezvaničnim informacijama, pronađeno i 9000 evra.

- Tužilaštvo će sve okolnosti istražiti, a s obzirom na to da je predmet u fazi istrage, ne možemo otkrivati više informacija - istakla je Azra Bavčić, portparol ovog tužilaštva, na pitanje kako je moguće da su kod beskućnika pronađen toliki novac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << te da li imaju informaciju ko mu ih je deo, piše Avaz.ba

Navodno, policija je u Dragaševim plastičnim kesama pronašla više od 9.000 evra, što je izazvalo veliko čuđenje s obzirom na to da se radi o osobi slabog imovnog stanja, odnosno beskućniku.

Pročitajte još:

Tužioci su i tražili određivanje pritvora zbog opasnosti od bega i činjenice da Nedeljko Dragaš nema stalnu adresu stanovanja. Prilikom hapšenja Dragaša, policijski službenici kod osumnjičenoga za paljenje crkve pronašli su tek nekoliko kovanica, ne vršeći detaljni pregled uhapšenoga, koji i nije praksa prilikom hapšenja.

- Treba ispitati čiji je to propust. Tako je mogao proneti i eksploziv. Naši službenici pronašli su te novčanice i tu nema ništa sporno i nije naše da istražujemo, neka Tužilaštvo radi svoj posao – rečeno je Avazu iz pritvorske jedinice.

“Dragaš nije u stabilnom psihičkom stanju”

Advokat Nermina Zagorca, koji brani Dragaša po službenoj dužnosti istakao je osumnjičeni Dragaš nije u stabilnom psihičkom stanju.

- U razgovora s njim nisam mogao dobiti informaciju o tom novcu. Takođe, još nisam vidio ni zapisnik o oduzetim stvarima od osumnjičenoga, koji je u posedu Tužilaštva Kantona Sarajevo - rekao je Zagorac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.