Mišković: Radulović mi pisao optužnicu

Izvor: Blic, 24.Feb.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković: Radulović mi pisao optužnicu

Odbrana Miroslava Miškovića tražila je juče da se kao svedoci saslušaju bivši ministar privrede Saša Radulović i ekspredsednik Boris Tadić.

Zdenko Tomanović, advokat vlasnika “Delte”, detaljno je obrazložio zašto je predložio saslušanje Radulovića i Tadića.

- Tadić je naložio svojim službama da istraže rad Miškovića i utvrđeno je da nema krivičnog dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa nas interesuje šta se u međuvremenu promenilo. Radulovića treba saslušati jer je pomagao tužilaštvu da napiše optužnicu, a to je radio i pre nego što je postao ministar. Tražim da sud pribavi ugovor između tužilaštva i Radulovića o njegovom angažovanju i odgovor ko mu je platio za taj rad - rekao je advokat Miškovića.

Marko: Nešto me produvalo

Suđenje je juče prekinuto jer se sin vlasnika “Delte” Marko Mišković žalio da je bolestan, pa je proces odložen za 2. mart.

- Bio sam na utakmici i nešto me je produvalo. Ne osećam se dobro i pod lekovima sam. Nisam u stanju da pratim suđenje - rekao je mlađi Mišković.

On je predložio i saslušanje bivšeg inspektora za devizne transakcije Pavla Zeljića, koji je navodno u vreme rada Radne grupe MUP-a rekao da je “Miškovićev slučaj čist”, ali da se sa njim nije složio sada već njegov bivši šef Bogdan Pušić.

Tomanović je predložio da sud utvrdi vrednost pribavljene koristi za koju se tereti Mišković i vrednosti imovinske koristi koja mu je blokirana kao mera obrezbeđenja za eventualno obeštećenje, koja je skoro 50 miliona evra.

Odbrana Miškovića je tokom uvodnog izlaganja na početku objedinjenog suđenja Miškovićima i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva pobijala navode optužnice koja ih tereti da su sa još devet optuženih oštetili putarska preduzeća za višemilionske iznose.

Saša Radulović Samo sam pomagao policiji i tužilaštvu

Saša Radulović juče je prozivke u sudnici Specijalnog suda komentarisao na svom tviter nalogu.

- Optužnice nikada nisam pisao. Niti ću. To je posao tužioca - napisao je na tviteru Radulović.

On je dodao da je ponosan na to što je pomagao tužilaštvu i policiji, kao i na sve “što je radio za Vericu Barać i njen Savet za borbu protiv korupcije”. Radulović je još naveo da je u Srbiji sprovedena pljačkaška privatizacija, kao i da “borba protiv lupeža raznih vrsta u oblasti privrednog kriminala ima posebnu draž”.

Branilac Miškovića rekao je da su zakonite sve radnje za koje se oni terete i da u njima nema elementa protivpravnosti.

- Svaka radnja koju su preduzeli je u skladu sa svim zakonima. Nijedna radnja koju je pomenuo tužilac u optužnici nije protivpravna, a nema krivičnog dela ako radnja ne nosi u sebi protivpravnost - rekao je Tomanović.

Boris Tadić: Nismo imali dokaza protiv Miškovića

Bivši predsednik Boris Tadić odazvaće se eventualnom pozivu suda da svedoči na suđenju Miškoviću.

Tadić je saopštio da je istraga protiv Miškovića bila pokrenuta tokom njegovog predsedničkog mandata, ali da nije bilo dovoljno dokaza.

- Hapšenje bez presude značilo bi da bi bio pušten na slobodu, čime bi bila dovedena u pitanje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Cilj te istrage je bio da Mišković bude pravosnažno osuđen, a ne da bude uhapšen zarad podizanja političke popularnosti - naveo je Tadić.

Miroslav i Marko Mišković, Milo Đurašković, vlasnik “Nibens grupe“, i još devet optuženih terete se da su putarska preduzeća oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza oštetili budžet za 472 miliona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.