Logoraši Srpske: Nijedan Srbin više da se preda u Hag

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Logoraši Srpske: Nijedan Srbin više da se preda u Hag

BANJALUKA - Predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić nazvao je sramnom presudu Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je bošnjački ratni komandant Srebrenice Naser Orić oslobođen odgovornosti za zločine nad Srbima.

"Ovim su Haški tribunal i međunarodna zajednica uvredili srpski narod i sve njegove žrtve. Nakon ove presude nijedan Srbin koga trete za zločine ne treba da se preda, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Haški sud izgubio pravni legitimitet", rekao je Dukić.

On je rekao da se pokazalo da je "Haški sud napravljen za Srbe, jer isključivo njih osuđuje na doživotne kazne zatvora, dok na drugoj strani oslobađa najveće krvnike i zločince poput Orića".

"Haški sud je sebe potpuno delegitimisao presudom da Orić nije odgovoran za zločine nad Srbima počinjene tokom rata u BiH", rekao je predsednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović.

Mitrović je rekao da začuđuje da Haški sud nije mogao da dokaže zločine koje su Orić i njegova vojska počinili nad Srbima uprkos brojnim dokazima i konstatuje da je "očito reč o političkom sudu, koji političkim presudama nastoji da osnaži određene političke ciljeve".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.