So zemlje prema glasovima publike najbolji film na Slobodnoj zoni

Izvor: Blic, 14.Nov.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"So zemlje" prema glasovima publike najbolji film na "Slobodnoj zoni"

Pobednički film desetog jubilarnog izdanja filmskog festivala Slobodna Zona, prema glasovima publike je film So zemlje, dokumentarni film Vima Vendersa, čije su projekcije rasprodate u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Kako su gledaoci Slobodne zone glasali na drugom mestu je Boyhood, reditelja Ričarda Linklajtera, zatim 20 000 dana na Zemlji, reditelja Ijana Forsajta i Džejn Polard, četvrto mesto je zauzeo film U potrazi za Vivijen Majer i peto mesto je pripalo filmu 1971, filmsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostvarenje Džoane Hamiliton.

Filmski festival Slobodna zona, koji se i ove godine održao u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u osam bioskopa, posetilo je preko 23 000 gledalaca.

Na festivalu na kome je prikazano 26 igranih i dokumentarnih filmova najveću posećenost su zabeležili filmovi Boyhood, 20 000 dana na Zemlji, So zemlje,

Potraga za Vivijen Majer, Motivacija: nula, Povratak u Homs, Ljubavna odiseja, Potraga za Felom i Da li je visok čovek srećan?

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.