Nagrada publike festivala Slobodna zona filmu So zemlje

Izvor: Beta, 14.Nov.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada publike festivala Slobodna zona filmu So zemlje

BEOGRAD, 14. novembra 2014. (Beta) - Pobednički film 10. festivala angažovanog filma "Slobodna zona", prema glasovima publike je dokumentarni film "So zemlje" Vima Vendersa o radu fotografa Sebastijana Salgadoa koji je bio svedok nekih od najznačajnijih dogadjaja u novijoj istoriji, saopštili su u petak organizatori.

Po glasovima gledalaca "Slobodne zone" na drugom mestu je film "Boyhood" reditelja Ričarda Linklajtera, o odrastanju dečaka koji je sniman 12 godina, dok je treće mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << zauzeo dokumentarni film o muzičaru Niku Kejvu "20.000 dana na Zemlji", reditelja Ijana Forsajta i Džejn Polard.

Četvrto mesto glasovima publike pripalo je filmu o životu jedne od najvećih žena fotografa 20. veka "U potrazi za Vivijen Majer", dok je peto mesto pripalo filmu "1971." Džoane Hamiliton o otkrivanju tajnih spisa američkih tajnih službi.

Filmski festival "Slobodna zona", koji se i ove godine održao u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u osam bioskopa, posetilo je više od 23.000 gledalaca.

Na festivalu, na kome je prikazano 26 igranih i dokumentarnih filmova, najveću posećenost su zabeležili filmovi "Boyhood", "20.000 dana na Zemlji", "So zemlje", "Potraga za Vivijen Majer", "Motivacija: nula", "Povratak u Homs", "Ljubavna odiseja", "Potraga za Felom" i "Da li je visok čovek srećan?".

Najavljeno je da će i ove godine "Slobodna zona" u saradnji sa Naxi radijom i Sae institutom dodeliti nagradu za publiku za tri najbolje kritike /recenzije/ kratka eseja o jednom od filmova sa programa festivala.

Kratku recenziju ili osvrt na film u slobodnoj formi, ne dužoj od 3000 karaktera, zajedno sa kontakt podacima zainteresovani mogu poslati do 10. decembra na email adresu: recenzija@freezonebelgrade.org.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.