Rusija sutra u Berlinu o primeni sporazuma iz Minska

Izvor: Blic, 05.Jan.2015, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija sutra u Berlinu o primeni sporazuma iz Minska

Ruska strana planira da na sutrašnjem sastanku u "formatu Normandije" u Berlinu, razgovara o budućim kontaktima na različitim nivoima i implementaciji sporazuma iz Minska, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Grigorij Karasin.

"Ovo je čisto praktični sastanak, ali mi se nadamo da će naše konstruktivne namere naići na konstruktivan pristup", rekao je Karasin.

"Glavna stvar je razgovor o pripremama za buduće sastanke i naravno implementacija sporazuma iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Minska", dodao je on.

"Format Normandija" osnovan je u junu kada su ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland i ukrajinski predsednik Petro Porošenko razgovarali o ukrajinskoj krizi, na marginama proslave 70. godišnjice iskrcavanja u Normandiji.

Sastanak Kontakt grupe, koju čine predstavnici Ukrajine, Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), uz učešće predstavnika proruskih snaga, održan je krajem decembra u Minsku.

Prethodna runda razgovora u septembru rezultirala je sporazumom o prekidu vatre na istoku Ukrajine, koji je u više navrata kršen.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusi u Berlinu razgovaraju o Minsku

Izvor: B92, 05.Jan.2015

Ruska strana planira da na sastanku u "formatu Normandije" u Berlinu, razgovara o budućim kontaktima na različitim nivoima i implementaciji sporazuma iz Minska..."Ovo je čisto praktični sastanak, ali mi se nadamo da će naše konstruktivne namere naići na konstruktivan pristup", rekao je zamenik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.