Mogerini: Paket novih sankcija Rusiji do petka

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Paket novih sankcija Rusiji do petka

Vlade zemalja članica Evropske unije doneće odluku o paketu novih sankcija protiv Rusije do petka, rekla je danas novoizabrana Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

"U ponedeljak su se sastali ambasadori EU, Komisija će predstaviti predlog, finalizirati predlog paketa do sutra i odluka će biti doneta u petak", rekla je italijanska šefica diplomatije Mogerini, prenela je agencija Rojters.

Mogerini je dodala da će Komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raditi na jačanju paketa sankcija protiv Rusije zbog vojne invazije u Ukrajini, i to u četiri sektora, uključujući odbranu i finansije.

Situacija u Ukrajini se promenila zbog ponašanja Rusije, rekla je Mogerini i istakla da Rusije i Evropska unija nisu više u partnerskim odnosima.

"Strateško partnerstvo je gotovo. Jasno je da je gotovo i to je izbor Moskve.

Imamo probleme na teritoriji Ukrajine. Imamo konflikt, naravno", rekla je Mogerini.

Lideri EU izabrali su Mogerinijevu u subotu za naslednicu Ketrin Ešton, kojoj u oktobru ističe mandat.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Rusija više nije strateški partner

Izvor: Blic, 02.Sep.2014

Vlade zemalja članica Evropske unije doneće odluku o paketu novih sankcija protiv Rusije do petka, rekla je danas novoizabrana Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini..."U ponedeljak su se sastali ambasadori EU, Komisija će predstaviti predlog, finalizirati predlog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.