Ljajić: Puštanjem Šešelja Hag sebe spasava

Izvor: Blic, 07.Nov.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Puštanjem Šešelja Hag sebe spasava

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić izjavio je danas da je odluka Haškog tribunala da pusti Vojislava Šešelja iz pritvora pokušaj tog suda da izađe iz situacije u koju je sam sebe doveo neprimereno dugim suđenjem.

Ljajić je za B92 rekao da je najnovija odluka Suda u Hagu doneta po ekspresno brzoj proceduri, što nije bila ranija praksa Tribunala.

"Onog trenutka kad smo dobili pismo od predsedavajućeg sudskog veća Žan-Kloda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Antonetija u kojem od Vlade Srbije traži da se praktično za dva do tri sata izjasni o uslovima i garancijama koje Vlada Srbije treba da da za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja bilo je jasno da je takva odluka već doneta s obzirom da se po prvi put dešava da se daje tako kratak rok za izdavanje garancija", rekao je Ljajić.

On je kazao i da s prvi put desilo da se od optuženog ne traži da se izjasni o uslovima koje postavlja Tribunal.

"Ova odluka je pre svega motivisana namerom Tribunala da izađe iz situacije u koju je sam upao zbog neprimereno dugog suđenja u postupku protiv Šešelja", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Hag

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Puštanjem Šešelja Hag sebe spasava

Izvor: Beta, 07.Nov.2014

BEOGRAD, 7. novembra 2014. (Beta) - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić izjavio je u petak da je odluka Haškog tribunala da pusti Vojislava Šešelja iz pritvora pokušaj tog suda da izadje iz situacije u koju je sam sebe doveo neprimereno dugim sudjenjem...Lajić je za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.