Krušik za šišanje trave unajmio beogradsku firmu i platio 600.000 dinara!

Izvor: Blic, 04.Dec.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krušik" za šišanje trave unajmio beogradsku firmu i platio 600.000 dinara!

Više od 600.000 dinara platila je vojna firma „Krušik“ za šišanje trave u krugu fabrike.

Taj iznos je uplaćen beogradskoj privatnoj firmi „Hiron“ sa samo dva zaposlena iako „Krušik“ ima više od 1.000 zaposlenih!

Dok radnici tvrde da je posao „namešten“, direktor „Krušika“ kaže da je sve po zakonu.

U dopisu „Blicu“ zaposleni upozoravaju da se „u jeku štednje i borbe protiv korupcije“ iz „Krušika“ ispumpava novac i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za banalnu uslugu košenja trave angažuje „odabrana tašna-mašna firma“.

Reč je o preduzeću „Hiron“ d.o.o. iz Beograda, koje je u Agenciji za privredne registre upisano 29. januara ove godine, s novčanim kapitalom od 500 dinara i sa dva zaposlena, kojoj je „Krušik“ sa 1.200 radnika za letošnje košenje trave isplatio 613.492 dinara.

Zaposleni tvrde da su taj posao mogli da urade sami radnici sumnjajući da je sve urađeno bez tendera, te da su vlasnici „Hirona“ u „rođačkoj ili prijateljskoj vezi“ sa direktorom „Krušika“ Mladenom Petkovićem, kadrom SNS, koji je na tu dužnost stupio početkom 2014. godine.

S druge strane, Petković za „Blic“ objašnjava da za uslugu u toj vrednosti „Krušik“ nije imao obavezu da raspiše javnu nabavku.

- Osnovni kriterijum bio je da se posao uradi najkvalitetnije za najnižu cenu. Jer, nije reč o šišanju travnjaka, već o krčenju trave, šiblja i drveća na površini od 100 hektara zatvorenog dela fabrike, gde nijedno košenje nije rađeno još od 1999. godine! U pojedinim pogonima nisu smeli da otvore prozore zbog opasnosti od ulaska zmija - objašnjava Petković.

Po njegovim rečima, angažovanje „Hirona“ za košenje trave sprovedeno je potpuno po zakonu.

Petković, koji je i sam Beograđanin, negira i da odgovorna lica beogradskog „Hirona“ A. M. i D. M. S. uopšte poznaje, „a kamoli da je s njima u rođačkoj ili prijateljskoj vezi“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.