Blic u avionu s Šešeljom:

Izvor: Blic, 12.Nov.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" u avionu s Šešeljom:

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ukrcao se u avion za Beograd na aerodromu u Amsterdamu, javlja reporter "Blica". On bi u Srbiju trebalo da stigne oko 13 sati.

Odgovarajući na pitanje našeg reportera kako je proveo poslednju noć u Hagu, Vojislav Šešelj kaže “kao i svaku drugu“.

- Radujem se povratku. Politika mi je prioritet, pa tek posle lečenje. Imam dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli - ispričao je za “Blic” Šešelj koji se nalazi na putu za Beograd.

Vojvoda Šešelj dolazi!! pic.twitter.com/Fdpyafx3ux— RADIKALNO1 (@NemanjaSarovic) November 12, 2014

Šešelj se, kako saznajemo, ukrcao u avion i trebalo bi uskoro da poleti. On je na aerodrom došao u džipu, u pratnji policije.

Šešelju tri dana odmora, doček na Trgu Republike!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da na oslobađanje Vojislava Šešelja gleda sa “humanitarnog aspekta” i ističe da je lider SRS “politička prošlost”.

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je sinoć da u puštanju na privremenu slobodu haškog optuženika i lidera radikala Vojislava Šešelja ne vidi nikakav politički potez, kao i da je Vlada Srbije ispunila sve obaveze koje su joj bile postavljene "ne praveći razliku između Šešelja i bilo kog drugog optuženika".

Vojislav Šešelj je stigao na amsterdamski aerodrom! Nalazi se na pisti okružen sa pedset policajaca! — RADIKALNO1 (@NemanjaSarovic) November 12, 2014

Šešelj bi u Beograd trebalo da doleti avionom sa likom Novaka Đokovića. Kako javlja naš reporter iz Amsterdama, na aerodromu se hnalazi veliki broj policajca u civilu.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala gde je u pritvoru proveo gotovo 12 godina, trebalo bi danas da stigne u Beograd.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović saopštio je juče da Vojislav Šešelj danas dolazi u Beograd.

Funkcioner SRS Zoran Krasić najavio je da će Šešelj doći letom iz Amsterdama na beogradski aerodrom između 12.30 i 13.00 sati.

Da će Šešelj danas biti u Beogradu saopštio je ranije i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Šešelj je pušten iz Ševeningena na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Sudsko veće Haškog tribunala donelo je 6. novembra odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, a Vlada Srbije prethodno je tribunalu dostavila uslovne garancije za njegovo puštanje.

Vojislav Šešelj je u Haškom tribunalu, u pritvorskoj jedinici tribunala boravio duže od 11 i po godina.

Lider srpskih radikala optužen je za brojne ratne zločine, a optužnica protiv njega podignuta je 14. februara 2003., a u pritvor Međunarodnog suda je prebačen 24. februara iste godine.

Suđenje je počelo četiri godine kasnije, 7. novembra 2007., ali presuda još nije donet.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSKLUZIVNO "Blic" u avionu sa Šešeljom:

Izvor: Blic, 12.Nov.2014

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ukrcao se u avion za Beograd na aerodromu u Amsterdamu, javlja reporter "Blica". On bi u Srbiju trebalo da stigne oko 13 sati...Lider radikala je prava atrakcija u avionu koji iz Amsterdama leti za Beograd. Kako javlja naš reporter direktno iz aviona,...

Nastavak na Blic...

Šešelj u avinu za Beograd zabavlja putnike

Izvor: Mondo, 12.Nov.2014

Vojislav Šešelj, posle 12 godina provedenih u Hagu, danas oko 13 časova stiže u Beograd. On se oko 10.30 ukrcao u avion u Amsterdamu i prava je atrakcija među putnicima..Foto: Ana Ćešić, MONDO..Šešelj će u Srbiju iz Holandije doputovati avionom Er Srbije - Novakom Đokovićem...On je na aerodrom...

Nastavak na Mondo...

Šešelj: Prvo politika, pa onda liječenje

Izvor: Cafe.ba, 12.Nov.2014

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da se raduje povratku u Srbiju i da mu je prioritet politika, pa tek poslije liječenje..."Radujem se povratku. Politika mi je prioritet, pa tek posle lečenje. Imam dve metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli",...

Nastavak na Cafe.ba...

Šešelj: Politika mi je prioritet

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Nov.2014

BEOGRAD - Imam dve metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli - ispričao je Šešelj koji se nalazi na putu za Beograd.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.