Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Župljanin će biti isporučen Hagu

Haški optuženik Stojan Župljanin od danas se svakog trenutka može naći u pritvoru Haškog tribunala. Procedura za izručenje približila se kraju nakon što je odbijena žalba njegovih advokata, i sada je konačna odluka o ekstradiciji u nadležnosti Ministarstva pravde Srbije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Župljanin u pritvoru Haškog tribunala

Izvor: Mondo, 21.Jun.2008, 10:37

Haški optuženik Stojan Župljanin otputovao je u subotu ujutro sa beogradskog aerodroma redovnim letom za Holandiju, gde je isporučen Međunarodnom krivičnom tribunalu za bivšu Jugoslaviju u Hagu.

Nastavak na Mondo...

Župljanin izručen Haškom tribunalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2008

BEOGRAD - Bosanski Srbin Stojan Župljanin (57), koga optužnica Haškog tribunala tereti za progon i ratne zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Bosanskoj krajini 1992. godine, izručen je jutros Haškom tribunalu. Župljanin je 43. haški optuženik koji će se naći u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Župljanin u pritvoru Haškog tribunala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2008

HAG - Bosanski Srbin Stojan Župljanin smešten je danas pre podne u pritvor Haškog tribunala pošto su ga vlasti Srbije izručile tom sudu, saopšteno je u Hagu.Župljanin jutros prebačen u sudski pritvor nakon što je "osam godina izmicao pravdi". Župljanina su 11. juna u Pančevu uhapsile...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.