Žene Srebrenice: Del Ponte mora da odgovara!

Izvor: S media, 22.Avg.2010, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene Srebrenice: Del Ponte mora da odgovara!

NVO "Žene Srebrenice" ne odustaje od odluke da tuže bivšu glavnu hašku tužiteljicu Karlu del Ponte zbog toga što je bila jedan od potpisnika dozvole da se u Hagu uništi više od 1.000 ličnih stvari i dokumenata žrtava genocida u Srebrenici, javila je Federalna TV.

"Žene Srebrenice" prikupljaju podršku tužbi protiv Del Ponteove, prenela je ta TV.

"Ubijene su nam i uspomene zbog čega Karla del Ponte >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mora odgovarati", saopštila je NVO iz Potočara.

Tužioci Medjunarodnog suda za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslaviji biće podvrgnuti istrazi zbog tvrdnji da su se siledžijski odnosili prema svedocima, objavio je pre dva dana britanski dnevnik "Gardijan", navodeći da će istragom biti obuhvaćena i bivša glavna tužiteljka Del Ponte.

Portparol haškog suda Nerma Jelačić demantovala je juče da je pokrenuta istraga protiv Del Ponte i još dvoje tužilaca zbog pritisaka i pretnji na pojedine svedoke.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.