Završena protestna šetnja u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena protestna šetnja u Beogradu

Na početku okupljanja učesnika 18. po redu protesta, ispred Skupštine Srbije, došlo je do koškanja između predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Sime Spasića i jednog starijeg građanina Na početku današnjeg okupljanja učesnika 18. po redu protesta, ispred Skupštine Srbije, došlo je do koškanja između predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića i jednog starijeg građanina.Spasić je tokom dolaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prvih demonstranata uzvikivao ispred zida plača „Tači u Hag", nakon čega mu je jedan stariji građanin dobacio pogrdne reči.Do fizičkog obračuna nije došlo, pošto su njega i Spasića razdvojili učesnici protesta.Spasić je, u izjavi Tanjugu, kazao da nema ništa protiv protesta, niti da može da ih zabrani, ali da ne dozvoljava da se dešavaju ispred Zida plača, koji je mesto tuge i žalosti, i za koji ima urednu dozvolu.U znak protesta što se upravo tu okupljaju demonstranti on se, kaže, odlučio na današnju "akciju" izvikivanja parole protiv Tačija.Jedan mlađi učesnik protesta popeo se do samog glavnog ulaza u Skupštinu i uzvikuje parole protiv aktuelne vlasti i protiv Hašima Tačija.Šetnja je održana istom rutom kao i u sredu ali u suprotnom smeru, od Takovske, preko Svetogorske, zatim do Terazija i završila se ponovo ispred parlamenta.U toku šetnje ispred RTS učesnici protesta su odali minutom ćutanja poštu preminulom književniku Raši Popovu.Šetnja se završila kod Skupštine Srbije gde su se razišli, a za petak najavili ponovno okupljanje.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Spasić ne da blizu Zida plača, završena šetnja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017

Na početku današnjeg okupljanja učesnika 18. po redu protesta, ispred Skupštine Srbije, došlo je do koškanja između predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića i jednog starijeg građanina...Spasić je tokom dolaska prvih demonstranata uzvikivao ispred...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.