Izvor: B92, 19.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb odbacuje optužbe Tužilaštva

Zagreb -- Hrvatska odbacuje tvrdnje haškog Tužilaštva o opstrukciji suđenja bivšim hrvatskim generalima za zločine pocinjene nad Srbima.

Haško tužilaštvo je u junu zatražilo od sudskog veća da izda obvezujući nalog za dostavu dokumentacije i dnevnika vezanih za delovanje specijalne policije tokom akcije Oluja, pošto vlasti u Zagrebu opstruiraju saradnju sa Hagom.Ta dokumenta bi trebalo da potvrde "prekomerno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i neseliktivno granitiranje Knina", tokom akcije Oluja.

Ambasador Hrvatske u Holndiji Frane Krinč je juče izjavio da je taj zahtev"nepotreban i nesnovan" i da Zagreb u celosti sarađuje sa tribunalom, prenose danas hrvatski mediji.

"Hrvatska nema nijedan razlog da ne preda dokumentaciju Tužilaštvu ili Sudu ako ih nadležna tela Republike Hrvatske mogu locirati u svojim arhivima", kazao je Krnič, dodavši da bi ti dokumenti samo potvrdili tvrdnju hrvatske strane da u Oluji nije bilo kršenja ratnog prava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.