Vlastimir Đorđević će služiti kaznu u Nemačkoj

Izvor: Mondo, 21.Okt.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlastimir Đorđević će služiti kaznu u Nemačkoj

Bivši načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Vlastimir Đorđević, kojeg je Haški tribunal osudio na 18 godina zatvora, kaznu će služiti u Nemačkoj, saopšteno je iz Haškog tribunala.

Foto: screenshot, YouTube

Odluku o transferu Đorđevića na služenje kazne u Nemačku doneo je predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove Teodor Meron 30. aprila, a ova oduka dostavljena je tužiocu Tribunala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Hasanu Džalou i timu odbrane generala Đorđevića.

Haški tribunal je 27. januara pravosnažno osudio penzionisanog generala MUP Srbije Vlastimira Đorđevića na 18 godina zatvora zbog progona i drugih zločina nad Albancima na Kosovu 1999. godine.

Žalbeno veće Tribunala time je umanjilo prvostepenu kaznu kojom je 23. februara 2011. general Đorđević, prvostepenom presudom, bio osuđen na 27 godina zatvora.  Uhapšen je u Budvi u junu 2007. godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rijad: Do 30 godina zatvora za planiranje napada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2014, 12:22

Jedan saudijski sud izrekao je kazne do 30 godina zatvora grupi od 13 pripadnika terorističke ćelije zbog planiranja napada na američke snage u Kataru i Kuvajtu, javljaju danas saudijski mediji...Vođa te ćelije osuđen je na 30 godina zatvora, a ostali su osuđeni na kazne od 18 meseci do 25...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.