Večeras „Hag“, u ponedeljak „Eden“ u Narodnom pozorištu

Izvor: juGmedia, 12.Apr.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras „Hag“, u ponedeljak „Eden“ u Narodnom pozorištu

NIŠ – U okviru gostovanja večeras će u Narodnom pozorištu biti odigrana monodrama„Povraćaj iz Hag“ sa glumcem Draganom Božom Marjanovićem.

U ponedeljak, 15. aprila sa početkom u 21 sat, niška publika će imati priliku da vidi predstavu „U Edenu na Istoku“, po tekstu Borislava Pekića a u režiji Nikole Đurička.

Predstava je premijeru imala u okviru Belefa 5. avgusta 2007. godine i igrana je na beogradskim scenama, kao što su  ustanove „Vuk Karadžić“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i „Kult“.

Predstava je priča o manijama gonjenja, o umišljenim ili stvarnim neprijateljima, nesigurnom svetu u kome svako svakom može napakostiti, i gde imena služe da bi se stavila u određene datoteke.

Pekić je ovo delo napisao 1971. i tada je premijerno izvedeno na sceni Ateljea 212.

(Kraj)ena
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Edenu na istoku

Izvor: Studnel.com, 13.Apr.2013, 13:08

Niška publika će imati priliku da 15. aprila pogleda predstavu U Edenu na istoku u Narodnom pozorištu. Predstava će početi u 21 čas, a rađena je po tekstu Borislava Pekića, dok je njen režiser Nikola Đuričko, koji takođe glumi sa svojim kolegom Vojinom Ćetkovićem.. . Opširnije..

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.