Tužilaštvo traži hitan povratak Šešelja u Hag

Izvor: Politika, 14.Apr.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži hitan povratak Šešelja u Hag

HAG - Tužilaštvo je danas uputilo Žalbenom veću Haškog tribunala hitan predlog za izvršenje odluke o ukidanju prevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja, saopšteno je iz Tribunala. Tužilaštvo je u Predlogu, koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, zatražilo od Žalbenog veća da naloži Pretresnom veću da opozove odluku o privremenom puštanju u roku od jednog dana od dana odluke o ovom predlogu.

Podsećajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da je 30. marta Žalbeno naložilo Pretresnom veću da „odmah” izda nalog za opozivanje privremenog oslobađanja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu, Tužilaštvo navodi da dve sedmice posle toga Pretresno veće nije sprovelo odluku Žalbenog veća.

Odluka Žalbenog veća bila je nedvosmislena, navodi Tužilaštvo, dodajući da Pretresnom veću nije ostavljeno pravo da odlučuje da li će opozvati privremeno oslobađanje ili period vremena u kom će to učiniti.

Međutim, kako se ističe, Pretresno veće još nije sprovelo odluku i umesto toga, čekalo je deset dana pre nego što je bilo šta preduzelo i potom samo naložilo Sekretarijatu da mu pribavi medicinske informacije o Šešeljevom zdravlju.

Tužilaštvo ocenjuje da je to „neopravdano odlaganje nedvosmislenog naloga Žalbenog veća” i dodaje da je Šešeljevo zdravstveno stanje „irelevantno za sprovođenje te odluke” i „ne može sprečiti sprovođenje odluke”, jer njegovo zdravlje ne bi trebalo da trpi „nikakvu štetu od njegovog povratka u Hag”.

-----------------------------------------------

Bojić: U Hagu ću svedočiti o zdravlju Šešelja

BEOGRAD - Doktor Milovan Bojić izrazio je, pišu današnje „Novosti”, spremnost da ode u Hag i pod zakletvom svedoči o zdravstvenom stanju svog pacijenta Vojislava Šešelja, koji ne dozvoljava da nova medicinska dokumentacija bude prosleđena Tribunalu. Bojić je rekao da u Holandiju neće odneti ni jedan papir iz medicinske dokumentacije o bolesti lidera radikala, jer za to nema njegovu dozvolu, ali će otići da odgovara na sva pitanja suda.

Ne treba mi Šešeljeva dozvola da idem u Hag. On se pita samo o davanju dokumentacije, a ja mogu da idem i da svedočim, rekao je Bojić, koji je šef Šešeljevog lekarskog tima.

Tanjug

objavljeno: 14.04.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži hitan povratak Šešelja u Hag

Izvor: Mondo, 14.Apr.2015

Tužilaštvo je danas uputilo Žalbenom veću Haškog tribunala hitan predlog za izvršenje odluke o ukidanju prevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja, saopšteno je iz Tribunala...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Tužilaštvo je u Predlogu, koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, zatražilo...

Nastavak na Mondo...

Bramerc: Odmah vratite Šešelja

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2015

14.04.2015. -..Tužilaštvo Haškog tribunala uputilo je danas Žalbenom veću te institucije hitan predlog za izvršenje odluke o ukidanju prevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja, saopšteno je iz Tribunala...U Predlogu, koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, Tužilaštvo traži od Žalbenog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.