Izvor: B92, 17.Nov.2010, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal: Ključna uloga medija

Hag -- Predstavnica za štampu Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila da mediji u Srbiji imaju ključnu ulogu u procesu suočavanja s prošlošću.

"Mediji u Srbiji imaju ključnu ulogu u procesu suočavanja s prošlošću i postavljanju pitanja odgovornosti za ratne zločine", rekla je Jelačićeva.

Pozdravljajući posetu novinara iz Beograda, Jelačićeva je rekla da se nada da će to iskustvo pružiti novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolji uvid u rad suda i pomoći im u izveštavanju sa suđenja, što će omogućiti srpskoj javnosti bolji uvid u rad Tribunala.

Deset novinara i urednika Radio-televizije Srbije, Tanjuga, Televizije Pink, Televizije Vojvodina, Bete, nedeljnika NIN i dnevnika "Alo" i "Pres" boravi do kraja sedmice u studijskoj poseti Haškom sudu, koja je organizovana u saradnji s misijom OEBS-a u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.