Sve Srbe na slobodu!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2012, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve Srbe na slobodu!

Srbi širom dijaspore ogorčeni su zbog oslobađajućih presuda koje je izrekao Haški tribunal. Zločini u "Oluji", kada je ubijeno blizu 2.000, a proterano više od 220.000 Srba kao da se nisu ni dogodili jer je Hag hrvatske generale Ante Gotovinu i Mladena Markača oslobodio svake optužbe. Novi šok iz Haga stigao je prekjuče kada su haški arbitri ocenili da "nema dovoljno dokaza" da su Ramuš Haradinaj i njegovi teroristi iz OVK >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kidnapovali, mučili i ubijali Srbe na Kosovu i Metohiji, pa se i ovaj zločinac ekspresno našao na slobodi.

Hag mu oprostio ubistvo Srba: Komandant OVK terorista Ramuš Haradinaj (u sredini)  

Da je takva presuda u slučaju Haradinaj bila i očekivana kaže Milica Petrović iz Bira u Švajcarskoj.

 

- Sve je bilo jasno kada je Gotovina oslobođen iako se zna da je odgovoran za smrt velikog broja ljudi. Ovo nema veze sa pravdom i pravim sudom, već sa politikom. Trebalo bi prekinuti svaki kontakt sa tim sudom, koji je pokazao da je oformljen samo za Srbe - kaže Milica Petrović.

 

Sudije zaslužile zatvor

Ljubomir Blagojević iz Hanovera u Nemačkoj ističe da je haškim presudama legalizovano ubijanje jednog naroda.

- To može da bude opasno ne samo za Srbe već i za celokupni svetski poredak. Sudije koje su izrekle ovakve presude zaslužuju da idu zatvor jer su zloupotrebili prvdu i međunarodno pravo - kaže Blagojević.

Zoran Jovanović iz Soloturna u Švajcarskoj kaže da predstavnici zločinaca sede u Haškom tribunalu i da sude po narodnoj - kadija te tuži, kadija te sudi.

- Ovo je vrhunac licemerja i moralnog propadanja celog zapadnog društva i sistema u čije vrednosti su nas prodavci magle, lažni nobelovci i mirotvorci uveravali godinama. Činjenica da su hrvatski zločinci Gotovina i Markač oslobođeni, sada šiptarski, Haradinaj, Baljaj i Brahimaj, a da se protiv zločinaca muslimana iz BiH i ne vode procesi nego se prikriva da su ubijali i sopstveni narod. To potvrđuje mišljenje mnogih Srba, da je ulazak u EU rezervisan za bivše hitlerovske sluge i njihove naslednike. Srbija treba da zatraži puštanje na slobodu svih haških osuđenika srpske nacionalnosti, Mladića, Karadžića i ostalih - rekao je Jovanović.

 

Jasno je zašto je Hag stvoren

Bojan Stefanović iz Pariza ističe "da je potvrđeno da je Hag stvoren samo za Srbe".

- Na osnovu toga, svet nas je proglasio đavolima. Najiskrenije, ne vidim nikakav način da se od toga odupremo, da tu ljagu speremo, a pogotovo ne uz pomoć politike i političara. Na nama je da dokažemo da nismo zli i prljavi, da nismo ubice i genocidni, ali ne znam kako bismo to obavili. Mislim da smo nemoćni - kaže Stefanović.

Željko Savić iz Štutgarta ističe da je oslobađanje Haradinaja i hrvatskih generala ova veliki udarac pre svega međunarodno pravo, pa tek onda za Srbe.

- Haški tribunal je uz podršku velikih sila podržao zločin nad jednim narodom verovatno pokušavajući da opravda svoje stavove devedesetih godina i sada ima potrebu da dokaže da su jedini i isključivi krivci Srbi. Presuda je još jedan nož zabijen Srbiji u leđa ali sam ubeđen da će se Srbija uskoro oporaviti i stati na noge.

Stanoje Zlatanović iz Minhena rekao je da se oslobađanje iz zatvora Ramuša Haradinaja znači da Srbija treba da prekine sve pregovore s Prištinom.

- Smatram da premijer Ivica Dačić ne treba da dalje pregovara sa Prištinom, jer nema o čemu, osim ako ne misli da se seli na Kosovo i tamo živi. Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i njegov zamenik Bruno Vekarić treba odmah da podnesu ostavke na dužnosti. Ja ih pitam - kako ih nije sramota? Sada oslobođeni Haradinaj, a malo ranije Gotovina i Markač. Oni treba da leže u zatvoru kao i drugi koji su krivi za ratne zločine počinjene prema Srbima - rekao je Zlatanović.

 

Ko je ubijao u "Oluji"? Danko Slavuljica

Danko Slavuljica iz Hanovera u Nemačkoj kaže da su oslobođeni oni kojI su započeli rat, a naši koji su pokušali da brane nedužno stanovništvo čame u zatvorima.

- Pa nisu valjda Karadžić i Mladić pravili "Oluju"? Zar su Srbe na Kosovu i u Bosni ubijali srpski generali? Posle ovih presuda Srbi u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu još su ugroženiji, a presude bi mogle da imaju pogubne posledice i po budućnost celokupnog srpskog naroda - ističe Slavuljica.

Sreto Vujić iz Ingolštata nije previše iznenađen zbog puštanja Haradinaja na slobodu, jer to su na određeni način nedavno nagovestili hrvatski generali.

 

- U sve oko Haškog suda u velikoj meri umešala se politika, ali i pritisak i interes velikih sila. Iako je sve ličilo na suđenje po pravu i pravdi, pokazalo se i u slučaju Haradinaj da je to farsa i unapred se znalo da on neće biti osuđen na zasluženu kaznu, nego čak i pušten na slobodu.

 

Porodice najviše propatile

- Šta reći za još jednu sramnu presudu u Hagu osim da boli da je nepravedna i da je Srbi nisu zaslužili. Ko god da je rekao da je to sud protiv Srba - presudama je to Tribunal i potvrdio. U suprotno jedino mogu da me ubede ako na slobodu puste sve Srbe koji su tamo zatočeni i kojima se sudi. Veoma mi je žao svih porodica koje su prvo izgubile svoje najmilije, a potom verovale u pravdu - rekla je Nataša Krstić iz Frajburga.

 

Ovo je velika nepravda i dokaz da ovaj međunarodni sud pravde nije radio ni po pravu ni po pravdi - rekao je Vujić.

Željko Filipović iz Santuana u Francuskoj kaže da ne razume "zašto uopšte sve te druge dovode u Hag?

- Zašto ih tamo drže? Pa, to

košta. Pošto je taj Hag, milion odsto potvrđeno, izmišljen samo za Srbe, onda im je mnogo jeftinije da taj Hag dovedu u Beograd i tu sude Srbima, može i svima nama, to oni vole - zaključio je Filipović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pravo lice Ramuša Haradinaja

Izvor: Politika, 02.Dec.2012

U svoj autobiografskoj knjizi „Priča o ratu i slobodi”, piše: Likvidirao sam srpske policajce, ubijao srpske civile, uklanjao neposlušne Albance. Stalno smo napadali srpske snage. Na svakom mestu. Danju i noću. Bez skrivanja....Ovih dana je uzburkao i podelio svetsku javnost trijumfalnim povratkom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.