Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Jan.2013, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud neće izdati nalog za svjedočenja Orića i Mijića

Haški tribunal je odbio zahtjev bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, optuženog za genocid u Srebrenici, da nekadašnjeg komandanta Armije BiH u tom gradu Nasera Orića obaveže da razgovara sa Karadžićevom odbranom. U danas objavljenoj odluci, raspravno vijeće predsjedavajućeg O-gon Kvona naznačilo je da Karadžić nije iscrpio sve mogućnosti da obezbijedi Orićevu dobrovoljnu saradnju, što je uslov koji se mora ispuniti prije nego što bi Tribunal, ako ocijeni da je neophodno, tu saradnju mogao obezbijediti obavezujućim nalogom (subpoena), prenosi Beta. Sudije su taj zaključak utemeljile na činjenici da je Orić, preko advokata, odbio da sa Karadžićevim pravnim Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/tribunal-odbio-da-obaveze-orica-na-razgovor-s-karadzicevom-odbranom.html)
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Orić neće da govori o zločinima nad Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2013

Haški tribunal odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, optuženog za genocid u Srebrenici, da nekadašnjeg komandanta Armije BiH u tom gradu Nasera Orića obaveže da razgovara sa Karadžićevom odbranom...U danas objavljenoj odluci, raspravno veće predsedavajcuheg...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.