Stanišić i Simatović stižu u Beograd

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2013, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić i Simatović stižu u Beograd

BEOGRAD - Jovica Stanišić i Franko Simatović stižu u Beograd pošto im je tribunal u Hagu juče izrekao oslobađajuću presudu i naložio da odmah budu pušteni na slobodu. Stanišić i Simatović doputovaće tokom prepodneva avionom Vlade Srbije. Očekuje se da će avion Vlade Srbije, u kome se nalaze Stanišić i Simatović, sleteti na beogradski aerodrom oko 11 časova.Haški Tribunal oslobodio je Jovicu Stanišića i Franka Simatovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Frenkija optužbi za zločine nad nesrpskim civilima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95. Veće je naložilo da Simatović i Stanišić budu pušteni na slobodu iz pritvorske jedinice u Sheveningenu čim budu završene odgovarajuće pripreme.Veće nije moglo da zaključi da su Stanišić i Simatović odgovorni za usmeravanje, organizovanje, opremanje, obučavanje, naoružavanje i finansiranje jedinica državne bezbednosti Srbije, koje su, kako se navodi u optužnici, ubijale, progonile i deportovale civile Hrvate, bosanske muslimane, bosanske Hrvate i druge nesrbe iz BiH i Hrvatske od 1991. do 1995. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanišić i Simatović stigli u Beograd

Izvor: RTS, 31.Maj.2013

Jovica Stanišić i Franko Simatović stigli u Beograd pošto im je tribunal u Hagu juče izrekao oslobađajuću presudu i naložio da odmah budu pušteni na slobodu. Stanišić i Simatović doputovali su avionom Vlade Srbije, ali nisu dali izjave novinarima koji su ih čekali na aerodromu... 11.17...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.